27 / 04 / 2024

Doğalgazda şubat tarifesi belli oldu! Doğalgaz faturası şubatta ne kadar gelecek?

Doğalgazda şubat tarifesi belli oldu! Doğalgaz faturası şubatta ne kadar gelecek?

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) tarafından şubat ayı itibarıyla mesken ve sanayi abonelerinin kullandığı ile elektrik üretim amaçlı gazın satış tarifesi açıklandı.



BOTAŞ'ın internet sitesinde yayımlanan tarife tablosuna göre, doğalgazda şubatta geçerli olacak mesken ve sanayi abonelerinin tarifesi ile elektrik üretim amaçlı tarife  belli oldu.

ŞUBAT DOĞALGAZ TARİFESİ DEĞİŞMEDİ!

BOTAŞ'ın konut tüketicileri için dağıtım şirketlerine şubat ayında uygulayacağı satış fiyatı 1000 metreküp doğalgaz için 4 bin 80 lira olarak açıklandı. BOTAŞ'ın internet sitesinde yayımlanan tarife tablosuna göre, doğalgazda şubatta geçerli olacak mesken ve sanayi abonelerinin tarifesi ile elektrik üretim amaçlı tarife sabit bırakıldı.

Doğalgazda şubat tarifesi belli oldu! Doğalgaz faturası şubatta ne kadar gelecek?

SANAYİ ABONELİKLERİ NE OLDU?

Sanayi abonelerinin tarifesi ise kademe 1 için 1000 metreküp doğalgazda 8 bin 549 lira, kademe 2 için ise 11 bin 374 lira olarak belirlendi.

Elektrik üretim amaçlı tarifede ise 1000 metreküp doğalgazın fiyatı 12 bin lira olarak duyuruldu.

Doğalgazda fiyat tarifeleri her ay aylık olarak hesaplanıyor. Kurumun internet sitesinde yer alan duyuruda, "Household Energy Price Index (HEPI) fiyatları esas alındığında halen konutlarda, Ukrayna'dan sonra Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğal gaz fiyatı ülkemizde uygulanmaktadır" ifadesi kullanıldı.

TAKSTLİ DOĞALGAZ ÖDEMESİ NASIL YAPILIR?

Yüksek gelen doğalgaz faturasını peşin ödemekte zorlanan ve taksitli ödeme yaparak kolaylık arayan kişilere yönelik olarak yeni müjde açıklandı. Düzenlenen yeni kampanya kapsamında doğalgaz faturasını 6 taksitle ödeme imkanı sunuldu. İGDAŞ tarafından yapılan açıklamada milyonlarca doğalgaz abonesine faturalarını tek seferde ödeme yerine 6 aya kadar vadelendirme olanağı sunulacağı belirtildi.

İGDAŞ tarafından yapılan açıklamada "İstanbullulara 7/24 kesintisiz, güvenli gaz arzı sağlayan ve konforlu bir yaşam imkanı sunan İGDAŞ, soğuk havalarla birlikte artan ısınma giderlerine, ödeme kolaylığı sağlamak için abone faturalarına kredi kartı ile “vade farksız” taksit kampanyası başlattı.

Kiracı elektrik, su, doğalgaz borcunu ödemezse ne olur?

İGDAŞ açıkladı! Doğlagaz faturası ödemeleri ile ilgili kolaylık...


 


Geri Dön