28 / 04 / 2024

Kiracı elektrik, su, doğalgaz borcunu ödemezse ne olur?

Kiracı elektrik, su, doğalgaz borcunu ödemezse ne olur?

Ev sahipleri bazen evden çıkan kiracıların bıraktığı elektrik, su ve doğalgaz gibi hizmetlere dair borçlar ile karşı karşıya kalabiliyorlar. Böyle bir durumda borç ne nasıl olur, kalan borcu ev sahibi mi öder? İşte haberin detayları...



Günümüzde maalesef ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşnan çok fazla sorun yaşanırken ev sahibi ve kiracı arasında da elektrik, su, doğalgaz aboneliklerine dair borçlar da bu sorunlaryaşanabiliyor. Buna göre, kiracı evden çıkarken geriye bu hizmetlere dair borçlar bırakabiliyorlar. Ev sahibi evi yeni bir kiracıya kiralarkenise bu borçlar sorunoluyor. Bu süreçte yeni kiracı bu hizmetlerden yararlanmak istediğinde karşısına eski kiracının borcu çıkıyor. Bu da yeni kiracının evi kiralamaktan vazgeçmesine kadar neden olabiliyor.

ÖDENMEYEN BORÇ KİME AİTTİR?

Ev sahiplerinin küçük bir ihmali başlarına büyük sorunlar yaşanabiliyor. Eski kiracının elektrik, su ve doğalgaz borcunun yasal muhatabına bakmak gerekiyor. Eski kiracı bu abonelikleri kendi üzerine almamışsa ve faturalar ev sahibi adına geliyorsa o zaman ev sahibinin yapacağı herhangi bir şey kalmıyor. Bu durumda borç ev sahibinin sayılacağı için ödemek de ev sahibin ödeyecektir. Bu durum sonrasında ise ev sahibi hakkını mahkeme yolu ile arayabilir ama onun da sonuç vereceğinin herhangi bir garantisi yok. Üstelik bu açılan mahkeme senelerce devam edebilir.

Kiracı elektrik, su, doğalgaz borcunu ödemezse ne olur?

O dönemde yapılan abonelikler eğer eski kiracının üzerineyse o zaman elektrik, su ve doğalgaz borcu tamamen eski kiracının olacaktır. Bu durumda da yapılacak olan işlem yeni kiracının abonelikleri üzerine alıp sıfırdan abonelik açtırması anlamına geliyor Kurumlar borç kapanmadan bu abonelik devrini yapmayacaklardır. Bu konuda da bir kolaylık uygulanıyor. Eski kiracının abonelikleri için kurumlar almış oldukları depozitodan borçları düşebiliyorlar.

Ayrıca, ev sahipleri kiracıların doğalgaz, su ve elektrik faturalarından doğan bu  borçları ödemek zorunda kalmak istemiyorlarsa şayet  yapmalara gereken çok basit bir işlem mevcut.Evi kiraya verdiği gibi kiracıdan abonelikleri devralması istenmelidir. Bir ev kiraya verilmeden abonelikler kapatılırsa yeni kiracı mevcut aboneliklerden bu hizmetleri almaya devam edemeyeceklerdir.

Doğal gaz faturasını düşüren formül tek tek açıklandı! Bunu yapanlar yüzde 25-30 daha az ödeyecek!

Aman dikkat! Kiracı, ev sahibi ile anlaşamazsa kiracıya mahkemeden 100.000 Türk Lirası fatura çıkıyor

Doğalgazda daha az fatura ödemek mümkün mü? İşte doğalgaz ile ısınırken, daha az fatura ödemenin yolları!


Geri Dön