04 / 05 / 2024

Trabzon Akyazı Kompleksi için denizde dolgu işlemleri başladı

Trabzon Akyazı Kompleksi için denizde dolgu işlemleri başladı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yaptırılacak olan Trabzon Akyazı Spor ve Kültür Kompleksi için önemli bir adım daha atıldı



Dolgu ve tahkimat ihalesini kazanan Öztaş-Sistem iş ortaklığı adlı firmaya yer teslimi yapıldı ve alana tabela koyulmasının ardından denizde dolgu işlemleri başladı. Asıl çalışmanın gelecek hafta başlayacağını kaydeden yetkililer, 660 dönümlük alandaki dolgu işleminin 540 günde biteceğini bildirdi.

4 yıl önce eski kulüp başkanlarından Nuri Albayrak döneminde başlayan proje kapsamında 40 bin kişilik stadın yanı sıra sportif ve sosyal tesisler de bulunuyor. Stadın yaklaşık 3 yıl sonra bitmesi planlanıyor.
Milliyet

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Akyazı canlandı
5 senede sadece tabelası dikilen proje, 2014"te tamamlanacak

Trabzonspor"un yeni stadını yapılacağı alanın dolgu çalışmalarına başlandı. Dev komplekste 40 bin kişilik stadın yanı sıra spor salonu, çim futbol sahaları, tenis kortları ve sosyal tesisler de yer alacak

Galatasaray"dan sonra Trabzonspor"un da stat hayali gerçekleşiyor. Bordo-mavili kulübün uzun süredir gerçekleştirmeye çalıştığı Akyazı Projesi"nde ilk ciddi adım atıldı. 5 yıldır sadece tabelası asılan tesis için geçtiğimiz sene kasım ayında dolgu ihalesi yapılmıştı. İhaleyi 36 milyon 950 bin liraya alan Öztaş-Sistem ortaklığı dolgu çalışmalarına başladı. Firma 660 dönümlük deniz dolgusunu 540 gün içinde tamamlamayı amaçlıyor.

DOLGU MAçKA"DAN GETİRİLİYOR

TT Arena"yı yapan TOKİ"den ihaleyi alan şirketin dolgu için iş makinalarıyla Maçka"dan denize dolgu malzemeleri taşıdığı belirtildi. Dolgu çalışmaları sonrası inşaat başlayacak. Projenin 3 yılda tamamlanması ve 2014"te tesisin hizmete girmesi bekleniyor. Dev komplekste 40 bin kişilik stat ile birlikte, suni ve doğal çim futbol alanları, 6 adet tenis kortu, açık basketbol, voleybol sahaları, kamp eğitim merkezi ve sosyal tesisler yer alacak.

TRABZON"UN VİZYONU DEÄžİşžECEK

Trabzonspor Başkanı Sadri şžener, Akyazı Projesi"nin artık bir hayal olmaktan çıktığını belirterek, œBu proje tamamlandığında Trabzon"un vizyonu değişecektir. Biz de modern bir tesisimiz ve stadımız olsun istiyoruz. Proje tamamlandığında Trabzon"da bir bayram havası yaşanacak. Biz de projeyi gerçekleştirenlere her türlü teşekkürü yapacağız şeklinde görüş belirtti.

Trabzon, Teo"dan kurtuluyor

Sezon ortasında yönetimden izin almadan ülkesine giden Teofilo Gutierrez"e talip çıktı. Kolombiya ekibi Once Calmas, golcü oyuncuyu almak için Bordo-mavili kulübe başvuruda bulundu. Trabzonspor yönetimi 3.2 milyon dolara alınan yıldız futbolcuyu 300 bin dolar karla, 3.5 milyon dolara satabileceklerini bildirdi. Kolombiyalı yöneticilerin bu rakamı makul buldukları belirtildi. Başkan Sadri şžener, Calmas kulübünden teminat mektubu istediklerini, garantiyi aldıktan sonra Teo"yu vereceklerini belirtti.

Güneş 10 tur attı herkes alkışladı

Trabzonspor, Ankaragücü ile oynayacağı ikinci yarının ilk maçının hazırlıklarını sürdürdü. İdmanlara, ailelerini getirmek için ülkelerine giden Brozek kardeşer ile Zafer Yelen katılmadı. Egemen ise takımdan ayrı koşu yaptı.ˆSabah antrenmanının en çalışkan ismi ise Teknik Direktör şženol Güneş oldu! şženol hoca, idman sahasında 10 tur atarken, adeta futbolculara nazire yaptı. Koşu sonrası tüm futbolcular Güneş"i alkışladı.

Eren Albayrak Trabzon"a doğru

Bursaspor ile sözleşmesi sezon sonu bitecek olan ve yeni mukavele yapmayan Eren Albayrak"ın Trabzonspor ile görüştüğü öğrenildi. Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam"ın şžampiyonlar Ligi kadrosuna da almadığı Eren"in bu nedenle takımdan ayrılmaya karar verdiği belirtilirken, transferin devre arası gerçekleşmesi için iki kulübün anlaşması gerekiyor. Bursa ara transferde izin vermezse, Eren sezon sonu Trabzon"a gidecek.
Star

 


Geri Dön