Kent Haberleri

Trabzon Değirmendere'deki çimento fabrikası taşınıyor!

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Değirmendere'deki Çimento Fabrikasının taşınacağı Akoluk'taki 122 ada 99 nolu parselin imar planı değiştirilirken, değişiklik mecliste kabul edildi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Değirmendere'deki Çimento Fabrikasının taşınacağı Akoluk'taki 122 ada 99 nolu parselin imar planı değiştirildi. Değişiklik mecliste oybirliği ile kabul edildi. 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Şu anda Aşkale Çimento'nun Değirmendere'deki faaliyetleri sıfırlanmış konumdadır. Çimento fabrikası tesisleri sökülecektir" dedi. 

ORTAK GÖRÜŞ DEVAM ETMESİ YÖNÜNDE

Gümrükçüoğlu. Çimento Fabrikasının taşınacağı Akaluk bölgesindeki yerde kurulacak tesisle ilgili "Bu temin ettiği yerde bütün çalışmalar; ilgili bakanlıklar ve kuruluşlarca düzenlendi. Sayın Ortahisar İlçe Belediye Başkanımızla Belediye Meclisine konuyu iletmiş bulunmaktayız. Ortak görüş devam etmesi yönündedir. Oraya kurulacak olan tesisin niteliği tamamen, toz çimento öncesi klinker denilen malzemenin işleneceği tesistir. O yerin temini ile denilen tesisisin kuruluş cihetine gidilecek'' dedi. 

REDDEDİYORUM

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise söz alarak Çimento Fabrikasının üretimine devam ettiği yönündeki iddialara sert tepki göstererek "Çimento Fabrikası'nın süresi dolmasına rağmen hala faaliyeti devam ediyor algısı yaratılarak bu irademizin savsaklanması yönünde hem şahsıma hem de Büyükşehir Belediyesine ve de meclisimize böyle atıflar duymaktayız. Bunları şiddetle reddettiğimi belirtmek istiyorum" diye konuştu. 

MAĞDURİYET EN AZA İNDİRİLMELİ

Genç, "Şehrimizin ekonomisine, önemli bir katkı sağladı. Sağlamasının O O da devamını istiyoruz. Bu düşünce ile hareketle süresi dolan bu fabrikamızı bir şekilde hem istihdam, hem de ekonomik değer yönüyle şehrimizdeki yatırımının devamını sizlerin de uygun görüşüyle biz de benimsedik. Bu doğrultuda, fabrikadaki çalışanların da mağduriyetini en aza indirecek şekilde, bir alternatif yatırımı şu anda meclisimizde imar yönüyle geçilmek istiyoruz" dedi. 

KARAR MÜTEŞEBBİSE AİT

Başkan Genç "Yatırımcının bacasız. mini fabrika niteliğinde yatırımın şehirde devam etmesi, şehre katkı sağlayacaktır. Bu yatırımın süratle orada başlayıp, mevut yerinden sökülerek bu konudaki hedefimizin gerçekleşeceğini düşünüyorum" diye konuştu. Çimento Fabrikasının yerinde ne tür planlama yapılacağı şeklindeki soruya ise Gümrükçüoğlu. bölgenin imarda ticari alan olduğunu ve kararın müteşebbise ait olduğunu ifade etti.



Karadeniz'de Son Nokta


Haber Karadeniz'den Günebkış'ta şu şekilde yer aldı;


TRABZON'UN Ortahisar İlçesi Degirmendere Mahallesinde ki fabrikasında üretime 28 Aralık 2015 tarihinde son vereceği açıklanan Çimento Fabrikası ile ilgili dün Büyükşehir Belediye Meclisinde dikkat çeken bir karar alındı. Buna göre Aşkale Çimento'nun klinker tesisi yapacağı Akoluk Mahallesindeki 122 ada 99 nolu parselin imar planlan değiştirildi. Değişiklik Belediye Meclisinde oy birliği kabul edildi. 

Bu karara göre Aşkale Çimento burada yapacağı tesisin ardından Değirmendere'de ki fabrikasını sökmeye başlayacak. Konuyla ilgili konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çimento Fabrikasının taşınacağı Akoluk bölgesindeki yerde kurulacak tesisle ilgili. '"Bu temin edilen yerle ilgili bütün çalışmalar; ilgili bakanlıklar ve kuruluşlarca düzenlendi. Sayın Ortahisar İlçe Belediye Başkanımız ve Belediye Meclisine konuyu iletmiş bulunmaktayız. Ortak görüş devam etmesi yönündedir. Oraya kurulacak olan tesisin niteliği tamamen, toz çimento öncesi klinker denilen malzemenin işleneceği tesistir. Şuan da Aşkale Çimento'nun Değirmenderedeki faaliyetleri sıfırlanmış konumdadır. O yerin temini ile denilen tesisisin kuruluş cihetine gidilecek. Mevcut yerindeki çimento fabrikası tesisleri sökülecektir" dedi. 


Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise," Çimento Fabrikası şehrimizin ekonomisine, önemli bir katkı sağladı. Sağlamasının da devamını istiyoruz. Bu düşünceden hareketle süresi dolan bu fabrikamızı bir şekilde hem istihdam. hem de ekonomik değer yönüyle şehrimizde ki yatırımının devamını sizlerin de uygun görüşünü biz de benimsedik. Bu doğrultuda, sizin de ifade ettiğiniz üzere çevresel sorunu hemen hemen yok denecek kadar, bir fabrika mahiyetinde olmamakla beraber, yatırımcının yine ilimiz sınırlan içinde, fabrikadaki çalışanların da mağduriyetini en aza indirecek şekilde, bir alternatif yatınınım şu anda meclisimizde imar yönüyle geçilmek istiyoruz. Bazı basın yayın organlarında maalesef, gerek Büyükşehir Belediye Başkanımızın, gerek Ortahisar İlçe Belediye Başkanı olarak şahsıma atfcn, Çimento Fabrikasının süresi dolmasına rağmen hala faaliyeti devam ediyor algısı yaratılarak sanki bizim bu irademizi bir savsaklanması yönünde hem şahsıma hem de Büyükşehir Belediyesine ve meclisimize böyle atıflar duymaktayız. Bunları şiddetle reddettiğimi belirtmek isterim. 

Gerek Büyükşehir, gerek Ortahisar olarak fabrikamızın süresi dolmasına müteakip en kısa zamanda, zaman kaybetmeksizin meclisimizin gündemine getirdiler. Bu konudaki ithamları şiddetle reddediyoruz. 

Yatırımcının bacasız, mini fabrika niteliğinde yatırımın şehirde devamıyla, şehre katkı sağlayacaktır. Bu yatırımın süratle orada başlayıp, mevut yerinden sökülerek bu konudaki hedefimizin gerçekleşeceğini düşünüyorum" diye konuştu.


Karadeniz'den Güne Bakış 


Haber Taka'da şu şekilde yer aldı;


Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde Dortmund'da düzenlenecek 'Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri' için katılımcı listesi açıklandı. Mecliste açıklanan listeye göre Belediye Başkanları haricinde bütün üyeleri listede yer aldı. Belediye Başkanlarının listede yer almaması sonrasında ilk itiraz Köprübaşı Belediye Başkanı Ahmet Tekke'den geldi. Tekke, "İmkansızlar içinde kıvranıyoruz. 18 ilçe belediyesinin büyükşehir belediyesine fazla bir yük olacağını zannetmiyorum. Yöresel ürünlerin getirilmesinde yardımcı oluyorsunuz. Yöresel ürünleri temin edelim. Belediyelerin başkanları da bu meclisin üyesi. Onları dışarı da tutmayalım. İlçe belediyesi olarak gittim oraya malzeme getirdim" diye konuştu. Bunun üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Hep beraber oraya teşrifinizi, bizi ve bütün Avrupa'da ki hemşerilerimizi sevindirecek olma münasebetiyle onur verirsiniz. Kalma meselesi ile uğraşmaktayım. Orada misafir edilmeniz kalma yönünden de belediyenin bu konuyu çözeceği kararını almış bulunmaktayız. Bir aksilik olursa ben meclis üyelerimizin Şubat ayında ki toplantıda bilgilerine arz ederim. 


Bütün meclis üyelerimizi ismen bildiriyoruz. Ama her hangi bir belediye meclis üyemiz gelemeyeceğini ifade ederse onu bildiririz" dedi. Belediye başkanlarını ayrı tutmalarının nedenlerini de açıklayan Gümrükçüoğlu, "Belediye başkanları var ama en baştan kararlarda kendileri ilçeleri ile geleceklerinden ayrı tuttuk. Onları da aynı uçakla götürmüş olacağız. Belediyelerin o kadarcık gücü olacak. Konu İlçe Belediyemizin burada paydaş olmasıdır. İlçe belediyesine 4 tane organizatör paylaş var. Yani o dört paydaşın komisyonun yapabileceklerine dair ortaya koyduğu fotoğraf bu. Benim size normal zamanlarda bütün taleplere destek olmaya çalıştığım husustan başka bir husus€ Bu karar burada. Biz yapabileceğimizin azamisini yapmaya çalıştık. Bir ilçe belediyesinden istediğimiz fedakârlık yine kendi ilçesini orada tanıtma yönünde sponsor bulupta kendi açısından halletme cihetine gidebilir. Bir yerde minimumda olsa kendi kaynağını işin içine katar. Siz bu güne kadar Ankara'da İstanbul'da yaptığınız yaptığınızı yapacaksınız. Ürünlerini getirecek satacak" diye konuştu. 


Trabzon'un Ortahisar İlçesi Değirmendere Mahallesinde ki fabrikasında üretime 28 Aralık 2015 tarihinde son vereceği açıklanan Çimento Fabrikası ile ilgili bugün Büyükşehir Belediye Meclisinde dikkat çeken bir karar alındı. Buna göre fabrikanın taşınacağı Akaluk Mahallesinde ki 122 ada 99 nolu parselin imar planlan değiştirildi. Değişiklik Belediye Meclisinde oy birliği kabul edildi. Bu karara göre Aşkale Çimento burada yapacağı tesisin ardından Değirmendere'de ki fabrikasını sökmeye başlayacak. Konuyla ilgili konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çimento Fabrikasının taşınacağı Akaluk bölgesinde ki yerde kurulacak tesisinle ilgili, "Bu temin ettiği yerde bütün çalışmalar; ilgili bakanlıklar ve kuruluşlarca düzenlendi. 


Sayın Ortahisar İlçe Belediye Başkanımız ve Belediye Meclisine konuyu iletmiş bulunmaktayız. Ortak görüş devam etmesi yönündedir. 


Oraya kurulacak olan tesisin niteliği tamamen, toz çimento öncesi klinker denilen malzemenin işleneceği tesistir. Şuan da Aşkale Çimento'nun Değirmendere'de ki faaliyetleri sıfırlanmış konumdadır. O yerin temini ile denilen tesisisin kuruluş cihetine gidilecek. Mevcut yerinde ki çimento fabrikası tesisleri sökülecektir" dedi. 


Konuyla ilgili açıklamada bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise, "Çimento fabrikası şehrimizin ekonomisine önemli bir katkı sağladı, sağlamaya da devam etmesini istiyoruz. Bazı basın yayın organlarında maalesef bu çimento fabrikasının süresi dolmasına rağmen hala faaliyet gösterdiği algısı yaratılıyor. Şahsıma ve büyükşehir belediye meclisine karşı atıllar duymaktayız. Bunları reddediyoruz. Yatırımcımızın da şehrimizin istihdamına katkı sağlaması ve mini fabrika şeklinde şehrimizin istihdamına katkı sunması gerektiğini ifade ediyoruz" dedi. 


CHP Meclis Üyesi Cahit Erdem'in çimento fabrikasının yerine ne yapılacak, bir çalışma var mı sorusu üzerine Başkan Gümrükçüoğlu şöyle cevap verdi, "Burası imarda ticari alan olarak gözüküyor. Yatırımcı 2005'ten itibaren sanayi alanın devamı için girişimlerde bulunmuştur. Yargıya da gidilmiştir. Alınan bazı kararlarla ticari alarun devamı olarak sonuçlandırdık. Sanayi alanı olmasını kabul etmedik. Müteşebbis bu konuda bir girişimi varsa girişimlerini sürdürülebilir" dedi. 


Taka