04 / 05 / 2024

Trabzon Gülyalı Mahallesi'ne otel yapılıyor!

Trabzon Gülyalı Mahallesi'ne otel yapılıyor!

Trabzon İl Özel İdaresi, Merkez ilçe Gülyalı Mahallesinde bulunan arsa ve üzerindeki binayı, otel yapılmak üzere yatırıma açtı...



Trabzon İl Özel İdaresi, Merkez ilçe Gülyalı Mahallesinde bulunan arsa ve üzerindeki binayı, otel yapılmak üzere yatırıma açtı.
        
Buna göre imar planında turizm alanı olarak ayrılan 15 bin 995 metrekare taşınmaz üzerinde, rayiç bedeli turizm yatırımları için 2 katından az olmayacak şekilde yatırım (otel) yapılmasına ve teşvikten yararlanacak gerçek veya tüzel kişiler lehine, üzerinde ilk yıl için emlak vergi değeri yüzde 3 oranında takdir edilecek bedel karşılığında, 49 yıl süreli bağımsız ve sürekli nitelikte irtifak hakkı tesis edilecek.
        
Rayiç bedeli 12 milyon 139 bin 929 lira olarak belirlenen işin belgeleri, Trabzon İl Özel İdaresi Emlak ve İstimlak Müdürlüğünden temin edilebilecek.
        
Katılımcılar bu belgeleri, 25 Ocak 2011 tarihinde mesai bitimine kadar İl Özel İdaresi Muhasebe Birimine verecek.
        
Yatırımcıların projeleri, vaziyet planları (ölçekli kroki) ile yatırım bilgi formlarındaki bilgilere göre avan projenin uygunluğu ve uygulanabilirliği, komisyonun teknik üyelerince tetkik edilecek, görüşleri doğrultusunda komisyonca değerlendirilerek onaya sunulacak.
        
-İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 17 ADET BÜRO VE DÜKKAN SATACAK-
        
Bu arada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Üsküdar ilçesi Altunizade Mahallesi Bağlarbaşı Tophanelioğlu Caddesi A Blok 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ve 17 numarada bulunan toplam 17 adet dükkan ve büroyu satışa çıkardı.
       
Mülkiyeti belediyeye ait taşınmazların parsel alanı 763,10 metrekare, dükkanların brüt alanı ise 701,20 metrekare olarak belirtildi.
        
Muhammen bedeli 5 milyon 609 bin 600 lira olarak belirlenen ihalede katılımcılardan 168 bin 288 lira tutarında geçici teminatı bedeli alınacak.
        
İhale, 15 Aralık 2010 tarihinde saat 12.00’de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığında kapalı teklif usulü ile yapılacak.
        
Söz konusu ihaleye katılmak isteyenler şartnameyi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mesken Müdürlüğünden satın alabilecek.
A.A

Basında yer alandiğer haberler:

Gülyalı’da 49 yıl turizmcilik yapacaklara
Trabzon İl Özel İdaresi, Gülyalı Mahallesi 15 bin 995 metrekare arsa ve üzerindeki binanın turizm alanının değerlendirilmesi için ihale açtı. İhaleye çıkarılan taşınmazın kullanım süresinin 49 yıl olacağı açıklanırken imar planlarında turizm alanı olarak bildirilen taşınmazın rayiç değeri ise 12 milyon 139 bin 929 TL olarak belirlendi.
İl özel idaresi yetkilileri, Gülyalı Mahallesi’nde söz konusu arsa üzerine tesis kurarak ve mevcut binaları kullanarak turizmcilik yapmak isteyenlerin ilgili belgelerle birlikte en geç 25 Ocak 2011 tarihi mesai bitimine kadar Trabzon İl Özel İdaresi’ne başvurmalarını istedi.


Geri Dön