28 / 04 / 2024

Trabzon Kalecik Kalesi turizme kazandırılacak!

Trabzon Kalecik Kalesi turizme kazandırılacak!

Trabzon Araklı Kalecik Mahallesi'nde yer alan Kalecik Kalesi yenilenecek. Turizme kazandırılacak kalenin ihalesi 15 gün içerisinde gerçekleşecek.



Trabzon'un Araklı ilçesi Kalecik Mahallesinde bulunan tarihi Kalecik Kalesi'nin turizme kazandırılması için ilk adım atıldı. Projeyle ilgili Karadeniz Teknik Üniversitesinden bir heyet Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi'yi makamında ziyaret etti. Başkan Çebi. ziyaret sonrası yaptığı açıklamada "Araklı, Trabzon'un ikinci büyük ilçesi ve turizm konusunda bindik bir cazibe merkezidir. Şu anda Kalecik Mahallemizde 600 yıllık bir kale var. Bu kalenin değerlendirilmesi için Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı ile beraber parasını çıkardık. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'nun talimatları doğrultusunda Anıtlar Kurulu'ndan da onaylanan proje ihaleye çıkacaktır. İlerleyen günlerde yaklaşık 15 gün içerisinde ihalesi tamamlanacak olan proje Kalecik Mahallesini turizm alanına dönüştürecektir. 


Ayrıca Kalecik'te bulunan plaj Trabzon'da denize girilebilecek en temiz yer olarak bilinmektedir. Yapılan su analizinde oldukça temiz sonuçlar alınmaktadır. Kalecik ve Hürriyet mahallelerimiz, tarihi evleriyle olsun, bulunduğu konum açısından olsun dünyada eşi az bulunan koylarıyla eşsiz bir doğa harikası. KTÜ İç Mimarlık bölümünden gelen Doç. Dr. Tülay Zorlu, Öğretim Görevlisi Saffet Lüleci, İç Mimarlık Bölümü Araştırma Görevlilerinden Semiha İsmailoğlıı, Serap Faizbüyükçam, Burcu Efe Ziyrek, Özge İslamoğlu, Pınar Küçük ve Aylin Araş bizleri ziyaret ederek Kalecik Mahallemizde yaptıkları çalışmaların akıbeti hakkında bilgi verdiler. Kalecik'teki doğal güzellikleri turizme kazandırmak ve Türkiye'ye tanıtmak için çalışmalar yapıyorlar" ifadelerine yer verdi.



Karadeniz Gazetesi 


Geri Dön