12 / 05 / 2024

Trabzon Kalecik Kalesi yenileme

Trabzon Kalecik Kalesi yenileme

Trabzon Araklı Kalecik Mahallesi'nde yer alan Kalecik Kalesi yenilenecek. Turizme kazandırılacak kalenin ihalesi 15 gün içerisinde gerçekleşecek.

Üçüncüzade Ömer Paşa'nın torunları Manastır Kalesi için devrede!

Trabzon'da 13'üncü yüzyılda Cenevizliler döneminde inşa edilen Güzelhisar Kale'nin sahibi olan Üçüncüzade Ömer Paşa'nın torunları bu kez Gümüşhane Torul'da bulunan Manastır Kalesi için harekete geçti. 

Güzelhisar Kalesi'nin varisleri davayı kazandı: Gerekirse kalede yaşayabiliriz!

Trabzon'da 13’üncü yüzyılda Cenevizliler döneminde inşa edilen Güzelhisar Kalesi'nin bulunduğu arazi için dava açıldı. Arazinin Üçüncüzade Ömer Paşa’ya ait olduğunu söyleyen torunlar arazinin tapusunu istedi.  Mahkeme torunları haklı buldu.

Trabzon Kalesi ve surları yapılaşma nedeniyle tehdit altında!  

Trabzon'da Roma döneminde Tabakhane ve Zağnos vadileri arasında yer alan ve yüksek kaya kitlesi üzerine kurulan Trabzon Kalesi'ne bitişik yapılar yapıldı...

Üçüncüzade Ömer Paşa'nın torunları dava açtı: Güzelhisar Kalesi bizim!

Üçüncüzade Ömer Paşa’nın torunları, Trabzon'da 13’üncü yüzyılda Cenevizliler döneminde inşa edilen Güzelhisar Kalesi’nin de yer aldığı yaklaşık bin 300 dönümlük arazinin kendilerine ait olduğunu iddia ederek dava açtı.

700 yıllık Trabzon Akçakale Kalesi restorasyona hazırlanıyor!

Trabzon'da 700 yıl önce moloz ve kesme taşlarla inşa edilen Akçakale Kalesi restorasyona hazırlanıyor. Çalışmaların kısa sürede tamamlanması planlanıyor.

Trabzon Polis Okulu Araklı'ya mı taşınacak?

Trabzon'un Ortahisar ilçesi Pelitli Mahallesi'nde bulunan Polis Okulu'nun taşınmasına karar verildi. Esiroğlu'na taşınması planlanan Polis Okulu'nun Araklı Kalecik'e yapılması gündeme geldi.

Trabzon Kalecik Kalesi turizme kazandırılacak!

Trabzon Araklı Kalecik Mahallesi'nde yer alan Kalecik Kalesi yenilenecek. Turizme kazandırılacak kalenin ihalesi 15 gün içerisinde gerçekleşecek.

TOKİ Trabzon Araklı Kalecik cami restorasyonu ihalesi bugün yapılacak!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Trabzon ili Araklı ilçesi Kalecik Mahallesi'nde cami restorasyon inşaatı tamamlama işi yapım işi ihalesi bugün saat 15:00 'de yapılacak.

TOKİ Trabzon Araklı Kalecik cami restorasyonu ihalesi 26 Mart'ta!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Trabzon ili Araklı ilçesi Kalecik Mahallesi cami restorasyon inşaatı tamamlama işi yapım işi ihalesi 26 Mart'ta saat 15:00'de yapılacak.

Trabzon Akçakale Kalesi bahçe olarak kullanılıyor!

Trabzon’un Akçaabat ilçesine bağlı Akçakale beldesindeki 700 yıllık Akçakale Kalesi, bahçe olarak kullanılıyor. 2005 yılında kamulaştırılan Akçakale Kalesi, 19 Temmuz 2007 tarihinden kurtarma kazılarına başlandı...

TOKİ Trabzon Araklı Kalecik'te cami restorasyonu ihalesi bugün!

Trabzon Araklı Kalecik Mahallesi'ndeki caminin restorasyon işinin ihalesi bugün 14.30'da yapılıyor...

TOKİ Trabzon Araklı'da cami restorasyon ihalesi 2 Ekim'de!

TOKİ Trabzon Araklı Kalecik Mahallesi'nde cami restorasyon işinin ihalesi 2 Ekim'de yapılıyor...

Trabzon Vakıflar Giresunda 13 taşınmazı kiraya verecek!

Trabzon Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Giresunda 13 taşınmazı kiraya vermek üzere ihale düzenlediğini açıkladı. Fındık bahçesi, arsa, cami lojmanı ve tuvaleti olarak kullanılan taşınmazların yüzölçümleri 10 ile 19 bin 200 metrekare arasında

Trabzon Kalecik Kalesi yenileme Haberi

Trabzon Kalecik Kalesi yenileme

Trabzon'un Araklı ilçesi Kalecik Mahallesinde bulunan tarihi Kalecik Kalesi'nin turizme kazandırılması için ilk adım atıldı. Projeyle ilgili Karadeniz Teknik Üniversitesinden bir heyet Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi'yi makamında ziyaret etti. Başkan Çebi. ziyaret sonrası yaptığı açıklamada "Araklı, Trabzon'un ikinci büyük ilçesi ve turizm konusunda bindik bir cazibe merkezidir. Şu anda Kalecik Mahallemizde 600 yıllık bir kale var. Bu kalenin değerlendirilmesi için Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı ile beraber parasını çıkardık. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'nun talimatları doğrultusunda Anıtlar Kurulu'ndan da onaylanan proje ihaleye çıkacaktır. İlerleyen günlerde yaklaşık 15 gün içerisinde ihalesi tamamlanacak olan proje Kalecik Mahallesini turizm alanına dönüştürecektir. 


Ayrıca Kalecik'te bulunan plaj Trabzon'da denize girilebilecek en temiz yer olarak bilinmektedir. Yapılan su analizinde oldukça temiz sonuçlar alınmaktadır. Kalecik ve Hürriyet...