10 / 05 / 2024

Trabzon Kanuni Su Parkı projesinde son durum!

Trabzon Kanuni Su Parkı projesinde son durum!

Kanuni Su Parkı projesi adı altında proje hazırlamıştık. Yalnız icraat alanımız Büyükşehir Belediyesi sınırlarında olduğu için Büyükşehir'e gönderdik. Fakat Büyükşehir bunu uygun görmedi.



Trabzon Kanuni Su Parkı projesinde son durum!



Kanuni Su Parkı projesi adı altında proje hazırlamıştık. Yalnız icraat alanımız Büyükşehir Belediyesi sınırlarında olduğu için Büyükşehir'e gönderdik. Fakat Büyükşehir bunu uygun görmedi. Hazırladığımız bu proje bu manada kadük kaldı. Zağnos Deresi'ni taşıyacağız, eski orijinal haliyle taşıyacağız. Alanın bir devamında bu su parkı projemizi gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. 


TRABZON HAZIR DEĞİLDİ 


Büyükşehir yeni yapılandı. Ama birçok alanda Trabzon buna hazır mıydı dersek, açık net söyleyeyim, hazır değildi. Ortahisaı Belediye Başkanı kendisi ile ilgili bina arayışıyla bir sene mesai harcıyorsa yani başka şeylerle uğraşıyorsa hazır değildi. Mevzuat ile ilgili eksiklikler var. Bunlarla ilgili rapor hazırladık. Büyükşehir Belediye Başkanımızın nezdinde Ankara'ya gönderdik. Bir yetki karmaşası var. Bir yolu aynı yetki alanında ya ilçe belediyesi yapar, ya da Büyükşehir yapar. Biri Büyükşehir'iıı diğer ilçenin olmaz. Yasal eksiklikler, idare eksiklikler vardı. Entegrasyon problemi vardı. Onları da derleyip toparlayıp Büyükşehir olmada kast edilen murada varırız diye düşünüyorum. 


ŞEHRİN PLANI İYİ İMAR EDİLMEMİŞ 


İmar konusu çok önemli. Büyükşehir' olmamızın imar konusuna çok önemli katkılar sağlayacağını düşünüyorum. Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanımız ile düşünce birliği içindeyiz. Geldiğimizde devraldığımız tablo var. Şehrin imar planı hiç de iyi değildi. Gerçeklik var. hak var. hukuk var. Yeni yaptığımız planlamalarda çalışırken, mevcutlarla ilgili çalışırken tartışmak lazım. Plan imar yönetmeliği, imar notunun dışında meclis kararları ile bazı uygulamalar yapılıyor. Belde belediyelerinin meclis kararlarına istinaden ruhsat vermiyoruz. Yalnız alınan karar gereği, hem biz hem de Büyükşehir" Belediyemiz bazı binaların ruhsatlarını durdurduk. Mania planlarının gelmesini bekledik. Şu anda bu çakşma devam ediyor. Bu çalışmada, olur verilen binalarımıza ruhsat verdik. Olur verilmeyenlere ruhsat vermedik. Bazı binaların katları kesildi ve ruhsat verdik. 


BÜYÜKŞEHİR'E ADAY MI? 


Adaylık konusunda değerlendirme yapmayı doğru bulmuyorum. Şu anda 2. yılında olan belediye başkanıyım. 3 yıl daha hakkıyla görevimi yapmanın derdindeyim. 4 Nisan'da o binaya Bismillah diyerek girdiğim motivasyondayım, inşallah 3 yılda bu bahsettiğimiz işleri yerine getirerek halkımızın karşısına çıkalım. Bu işler nasip işidir. Yaklaşık 15 yıldan beri siyasi haya t m içerisindeyim. İl başkanlığı yaptık, aday olduk. Şimdi de belediye başkanı olduk. Hepsi Cenab-ı Allah'ın takdiridir. Bu işte sabır da önemlidir. Hepsini zaman gösterir, böyle bir gündemimiz yok. 


NARLIBAHÇE'DE BELİRSİZLİK VAR 


Narlıbahçe ile ilgili Büyükşehir'le görüştük. Onların uhdesinde. Geçen hafta mahallelimizle görüştük. Onlar da belirsizliğin nihayete ermesini bekliyorlar. Biz, Narlıbahçe'ye 4 sene sonra mı 2 sene sonra mı adım atılır diyebilmeliyiz. Oradaki esnafımız da kiracısıyla mukavelesini ona göre yapmalı. Oradaki soruna vakıfım. İnşallah  TOKİ  ile Büyükşehir belediyesi ile evvela belirsizlik kısmı halledilir. Bence diğer dönüşümlerde toparlama yapılıp sonra adım atılmalı. Çok ciddi kamulaştırma maliyeti olur. 




Karadeniz'de Son Nokta


Geri Dön