28 / 04 / 2024

Polat İnşaat’ın Hacıhüsrev projesinde son durum ne?

Polat İnşaat’ın Hacıhüsrev projesinde son durum ne?

Polat İnşaat ve Polat Holding’in patronu Adnan Polat tarafından Beyoğlu Hacıhüsrev’de yapılacağı otel ve konut projesinde son durum nedir? Polat İnşaat, Hacıhüsrev projesinde hangi aşamada?



Polat İnşaat’ın Hacıhüsrev projesinde son durum ne?


Adnan Polat, sahibi olduğu Polat Holding bünyesindeki Polat İnşaat tarafından, İstanbul'un Beyoğlu İlçesi Hacıhüsrev Mahallesi’nde otel projesi gerçekleştireceğini Mayıs 2013’te açıklamıştı. Polat’ın açıklamalarında otel etrafındaki gecekonduların yerine de mahalle sakinleri için kentsel dönüşüm kapsamında konut projesi gerçekleştireceklerini söylemişti. 


Peki Polat İnşaat’ın Hacıhüsrev Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamındaki durumu nedir? Polat İnşaat, Hacıhüsrev’de neler yaptı?


Bu soruları cevaplamadan önce Hacıhüsrev Kentsel Dönüşüm projesine bir göz atalım...



Hacıhüsrev planları ne zaman onaylandı?


Osmanlı mimarisine uygun olarak tasarlanacak Beyoğlu Hacıhüsrev kentsel dönüşüm projesinde, rezidans ve ticaret merkezi yer alacak. Riskli bölge olarak ilan edilen Hacıhüsrev'de hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan onay 11 Mayıs 2013 tarihinde çıktı.



Polat İnşaat’ın Hacıhüsrev projesinde son durum ne?

Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat...



Adnan Polat’ın Hacıhüsrev planları neler?


Polat Holding, İstanbul Hacıhüsrev'deki arsasına otel yapmaya karar verdi. 24 Mayıs 2013 tarihli bir habere göre; Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat gecekondularla dolu olan arsanın kentsel dönüşüme dahil olduğunu ve bölgede oturan gecekondu sahiplerini mağdur etmeyeceklerini ifade etmişti. Gecekondu sahiplerinin oturabilecekleri ev yapacaklarını da söyleyen Polat, "Az para kazanalım ama beddua almayalım" demişti.



Hacıhüsrev’de son durum!


Polat İnşaat, Hacıhüsrev projesinde hangi aşamada? Bu sorunun cevabı  için 12 Mart 2014  Çarşamba günü Polat İnşaat’ı aradığımızda aldığımız cevap şu oldu: 


“Hacıhüsrev projesinde bir gelişme yok; Hacıhüsrev otel veya konut projesi için temel atma faaliyeti gerçekleşmedi.”


Emre Kulcanay / Emlakkulisi.com


Geri Dön