28 / 04 / 2024

Küresel piyasalarda Fed'in kararı bekleniyor! Altın, dolar, Borsa ve endekslerde son durum ne?

Küresel piyasalarda Fed'in kararı bekleniyor! Altın, dolar, Borsa ve endekslerde son durum ne?

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın Kongre'de gerçekleştireceği sunum öncesi risk iştahı düşük ilerliyor. Peki altın, dolar, Borsa ve endekslerde son durum ne?



Fed'in gelecek dönem para politikaları ile ilgili belirsizlikler varlık fiyatları üzerinde etkili olmayı sürdürüyor. Banka, geçtiğimiz hafta politika faizini sabit bırakmasına karşın faiz artışlarına devam edebileceği yönlendirmesinde bulunurken, Fed'in yıl sonu politika faizi projeksiyonunu yüzde 5,6 şeklinde belirlemesi, sene sonuna kadar iki faiz artışı yapılabileceği ihtimalini fiyatlamalara dahil etti.

Diğer taraftan dün açıklanan verilerde ABD'nin konut piyasasının hala oldukça sıcak olması dikkatleri çekerken, ülkede konut başlangıçları, mayısta yüzde 21,7 yükselişle 1 milyon 631 bine, inşaat izinleri de aylık bazda yüzde 5,2 artışla 1 milyon 491 bine ulaştı. 

Küresel piyasalarda Fed in kararı bekleniyor! Altın, dolar, Borsa ve endekslerde son durum ne?

Analistler, ABD'de ekonomik aktivitenin sıcak kalmayı sürdürmesiyle piyasalarda tedirginliğin arttığına dikkat çekerek, bugün Powell'ın yapacağı açıklamalardan alınacak sinyallerin yatırımcı kararlarında etkili olmasının beklendiğinin altını çizdi. 

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in gelecek ay politika faizini yüzde 77 ihtimalle 25 baz puan artıracağının tahmin edildiğini aktaran analistler, Powell'ın açıklamalarıyla beraber beklentilerde de değişiklik olabileceğine vurgu yaptı. 

Küresel piyasalarda Fed'in kararı bekleniyor! Altın, dolar, Borsa ve endekslerde son durum ne?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön