05 / 05 / 2024

Fed’in açıklaması altın ve emtiayı hareketlendirdi!

Fed’in açıklaması altın ve emtiayı hareketlendirdi!

Küresel piyasalar, Fed’in faiz artırımında yumuşamaya gitmesi ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarında şahin tonunu yumuşatmasıyla altın başta olmak üzere emtialarda hareketlenme başladı. Diğer yandan, dünya finans piyasalarının gözü kulağı, bugün İngiltere ve Avrupa merkez bankalarının ve Av



ABD Merkez Bankası (Fed), dünkü toplantıda politika faizini 25 baz puan artırarak 16 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 4,50-4,75 aralığına yükseltmişti.

Bankanın politika metninde komitenin para politikasının enflasyonu yüzde 2'ye çekecek kadar kısıtlayıcı bir duruş sergilemesi için faiz oranında "devam eden" artışların uygun olacağının öngörüldüğü belirtilmişti.

Fed’in açıklaması altın ve emtiayı hareketlendirdi!

Metinde şahin ifadeler bulunmasına karşın Powell'ın açıklamalarıyla birlikte piyasalarda risk iştahının arttığı gözlendi.

Fed Başkanı Powell, ilk kez dezenflasyonist sürecin başladığını söylerken, şimdiye kadarki hızlı sıkılaşmanın tam etkilerinin henüz hissedilmediğini dile getirmişti.

Powill, enflasyonun uzun vadeli yüzde 2 hedefinin oldukça üzerinde seyrettiğine işaret ederek, "Son gelişmeler cesaret verici olmakla birlikte enflasyonun sürekli bir düşüş patikasında olduğundan emin olmak için daha fazla kanıta ihtiyacımız olacak." diye konuşmuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön