11 / 05 / 2024

Küresel piyasalarda Fed'in kararı bekleniyor! Altın, dolar, Borsa ve endekslerde son durum ne?

Küresel piyasalarda Fed'in kararı bekleniyor! Altın, dolar, Borsa ve endekslerde son durum ne?

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın Kongre'de gerçekleştireceği sunum öncesi risk iştahı düşük ilerliyor. Peki altın, dolar, Borsa ve endekslerde son durum ne?



Söz konusu verilerden sonra dün altının ons fiyatı yüzde 0,7 değer kaybetti be 1.937 dolara düştü. Bakırın libresi ise yüzde 0,4 arttı ve 3,88 dolar oldu.

Dün New York borsasında S&P 500 endeksi yüzde 0,47, Nasdaq endeksi yüzde 0,16 ve Dow Jones endeksi yüzde 0,72 düşüş gösterdi. ABD'de endeks vadeli kontratlar, yeni güne de satış ağırlıklı seyirde başladı. 

Avrupa'daki satış ağırlıklı seyir dün de sürerken, Avrupa Merkez Bankası (ECB) yetkililerinin "şahin" tonlarını koruması da risk algısını güçlendirmeyi sürdürüyor.

Küresel piyasalarda Fed in kararı bekleniyor! Altın, dolar, Borsa ve endekslerde son durum ne?

Diğer taraftan, İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) yarın politika faizini 25 baz puan artırmasına kesin gözüyle bakılırken, para piyasalarındaki fiyatlamalarda Banka'nın sene sonuna kadar toplamda 100 baz puandan fazla faiz artırımı yapılabileceği tahmin ediliyor. 

Dün İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,25, Almanya'da DAX 40 endeksi yüzde 0,55, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,27 ve İtalya'da MIB 30 endeksi 0,64 düşüş gösterdi. Avrupa'da endeks vadeli kontratlar, yeni güne ise artışla başladı. 

Asya'da pay piyasaları karışık bir seyir izlerken, Çin'in ekonomiyi desteklemek için atacağı adımlar yatırımcıların odağında olmaya devam ediyor. 

Analistler, Çin'de kredi ve politika faizlerinde gerçekleştirilen indirimlerin maliye politikalarıyla desteklenip desteklenmeyeceği sorusunun ön planda olduğunu belirterek, konu ile ilgili haber akışının yakından izlendiğini aktardı.

Küresel piyasalarda Fed in kararı bekleniyor! Altın, dolar, Borsa ve endekslerde son durum ne?

Kapanışa yakın Japonya'da Nikkei 225 endeksi yüzde 0,7 yükselirken, Hong Kong Hang Seng endeksi yüzde 1,9, Çin'de Şanghay bileşik endeksi yüzde 0,5 ve Güney Kore'de Kospi endeksi yüzde 0,8 düşüş gösterdi. 

Yurt içinde dün satış ağırlıklı seyreden Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü önceki kapanıştan yüzde 0,3 geride 5.251,61 puandan kapattı. 

Dolar/TL, dün yüzde 0,2  azaldı ve 23,5711 TL'den kapandı. Bugün ise dolar kuru bankalararası piyasanın açılışında 23,5770 TL seviyesinden işlem görüyor. 

Analistler, bugün yurt içinde kapasite kullanım oranı ve reel kesim güven endeksi, yurt dışında ise Fed Başkanı Powell'ın açıklamalarının izleneceğini vurgulayarak, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 5.200 ve 5.150 seviyelerinin destek, 5.300 ve 5.400 puanın direnç konumunda bulunduğunun altını çizdi.  

5 aylık memur enflasyon farkı! En düşük memur maaşı ne kadar olacak? Yüzde 45 zam bekleniyor...

Otomobil satışlarında yeni düzenleme! 6 ay ve 6 bin kilometre sınırı uzatıldı!

Borsa İstanbul 5 bin 550 direncini aşarsa ne olacak? Yatırımcılar dikkat! Şimdi bu rakamlara bakın!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön