28 / 04 / 2024

Otomobil satışlarında yeni düzenleme! 6 ay ve 6 bin kilometre sınırı uzatıldı!

Otomobil satışlarında yeni düzenleme! 6 ay ve 6 bin kilometre sınırı uzatıldı!

Ticaret Bakanlığı son zamanlarda sık sık gündeme gelen otomotiv sektörüne yönelik yeni kararlarını duyurdu. Buna göre 6 ay ve 6 bin kilometre düzenlemesi uzatıldı ve kapsamı da genişletildi. Ticari faaliyet şeklinde değerlendirilen bireysel satışlar da 6 ay 6 bin kilometre sınırı kapsamına alındı.



Aktarılan son dakika detaylarına göre, Ticaret Bakanlığı otomotiv sektörüne yönelik yeni düzenlemelerini duyurdu.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, 2. el araç piyasasındaki fahiş fiyatların önüne geçmek amacıyla 1 Temmuz 2022 tarihinde yürürlüğe giren "6 ay ve 6 bin kilometre" düzenlemesi 6 ay daha uzatıldı. Paylaşılan detaylara göre, fahiş fiyat artışı ve stokçuluğa karşı uygulamanın kapsamı da genişletildi. 

Otomobil satışlarında yeni düzenleme! 6 ay ve 6 bin kilometre sınırı uzatıldı!

Verilen detaylara göre, ticari faaliyet şeklinde değerlendirilen bireysel otomobil satışları da 6 ay 6 bin kilometre sınırı kapsamına alındı. 

Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada, "Otomotiv sektöründe yaşanan aşırı ve fahiş fiyat artışı, stokçuluk ve bazı haksız ticari uygulamalarla mücadelede fayda sağladığı değerlendirilen '6 ay 6 bin kilometre' kısıtlamasına ilişkin söz konusu düzenlemenin uygulama süresi 1 Ocak 2024'e kadar 6 ay süreyle uzatılmıştır." ifadeleri kullanıldı.

İnternet ortamında verilen 2. el araç ilanlarındaki fahiş fiyatların ortadan kaldırılmasına yönelik tedbirler alınacağı bildirilirken, şu ana kadar uygulamayı ihlal edenlere 35.1 milyon Türk Lirası ceza kesildiği bilgisi de verildi.


Geri Dön