27 / 04 / 2024

Konut satışlarında yeni dönem başladı! Balon fiyat artışları sönecek mi? 

Konut satışlarında yeni dönem başladı! Balon fiyat artışları sönecek mi? 

Konut satışlarında yeni dönem bugün itibarıyla resmen başladı. Peki konut sektöründeki balon fiyat artışları sönecek mi? 



İnternet üzerinden sahte emlak ilanlarının kontrolsüz bir biçimde yayılması, satılık ve kiralık evlerin gerçek değerinden yüksek fiyatlarla listelenmesine neden olmuştu. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre söz konusu taşınmazların yayınlanmış olduğu ilan sitelerinde spekülatif fiyatların önüne geçilmesi amacıyla Ticaret bakanlığı tarafından gerçekleştirilen söz konusu düzenlemenin devreye girmesiyle ilgili önemli açıklamalar yapan Gayrimenkul uzmanı, TÜGEM Üyesi Gülcan Altınay, “Bugün itibarıyla Elektronik İlan Doğrulama Sistemi EİDS ile E devlet ve Web tapu üzerinden taşınmaz ve kimlik doğrulaması yapılarak ilanlar yayınlanabilecek ve bu nedenle piyasayı olumsuz şekilde etkilemiş olan fahiş fiyatlı ilanların ve aynı zamanda vatandaşları sahte ilanlarla dolandıranların da önüne geçilecek” diye konuştu.

 
BUGÜNDEN İTİBAREN YETKİ BELGESİ OLMAYAN İLAN VEREMEYECEK 

Konu ile ilgili olarak önemli açıklamalar yapan Tügem üyesi Gülcan Altınay, “Eğer söz konusu gayrimenkul kendinize ait ise sistem üzerinden tapu ve kimlik doğrulaması gerçekleştirerek ilan girişi yapabilirsiniz. Ayrıca eğer 1.dereceden yakınıysanız yine bunu ispatlayan kimlik doğrulaması ile ilanınızı da yayınlayabilirsiniz. Eğer gayrimenkul danışmanıysanız Ticaret Bakanlığı tarafından yetki belgesini almış olmanız gerekli. Yetki belgesi olmayan ve gayrimenkulle alakalı satış yetkisi olmayan gayrimenkul danışmanları ilan veremeyecek.” dedi.

Konut satışlarında yeni dönem başladı! Balon fiyat artışları sönecek mi? 

“DÜZENLEMEYLE BİLGİ KİRLİLİKLERİ ORTADAN KALKACAK”

Yaptığı açıklamada vatandaşların gayrimenkulün doğru fiyatlı olup olmadığını ilan sitelerine girerek öğrenebileceklerine değinen Gülcan Altınay, “Söz konusu bu düzenlemelerdeki asıl amaç kirliliğin giderilmesi ve adil bir rekabet ortamı oluşturması ve bu nedenle bugün yürürlüğe giren söz konusu bu düzenleme sayesinde doğru fiyatlara ulaşmış olacaklar. Sahte kimliklerle ilan veren dolandırıcılara da maruz kalmamış olacaklar. Noter satışlarında nasıl ki bir satış gerçekleştirilirken size mesaj geliyorsa satışa konu olan taşınmazlarda da aynı sistem olacak. ” dedi.

 

BALON ARTIŞLAR SÖNECEK Mİ?

Gülcan Altınay açıklamasında enflasyon ve dolar artışlarının çok üzerinde devam eden konut fiyatlarındaki balon artışların söneceğini ve olması gereken fiyatlarına geri çekileceğini belirterek, ilan sitelerinin balon artışların oluşmasında çok büyük bir rol taşıdığını bildiklerini ve düzenlemenin sektörü olumlu etkileyeceğini söyledi.

Konut ve araç satışında yeni dönem resmen başladı! 100 bin TL'ye kadar ceza kesilecek!

Milyonları ilgilendiriyor! Emlak Vergisi ve ek MTV ödemeleri başladı!

Kentsel dönüşümde büyük adım! Teklif,TBMM Genel Kurulu’nda!


Geri Dön