28 / 04 / 2024

Araç alım-satımında yeni dönem başlıyor! Artık mahkemeye gitmeye gerek kalmayacak!

Araç alım-satımında yeni dönem başlıyor! Artık mahkemeye gitmeye gerek kalmayacak!

Araç alım-satımında yeni dönem resmen başlıyor. Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) bünyesinde MASFEDTAM ismiyle kurulmuş olan tahkim mekanizmasıyla kusurlu araç alım satımındaki uyuşmazlıklar mahkemeye gidilmeden çözülecek.



 

Pek çok kişiyi yakından ilgilendiren araç alım-satımında yeni dönem resmen başlıyor. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) bünyesinde MASFEDTAM ismiyle kurulmuş olan tahkim mekanizmasıyla kusurlu araç alım satımındaki uyuşmazlıklar mahkemeye gidilmeden çözülecek.

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Başkanı Aydın Erkoç, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada araç alım satımlarında kazalı araçların kusursuzmuş gibi satışa sunulması, kilometre sıfırlama gibi sorunlar yaşandığını dile getirdi.
 
Yaptığı açıklamada ülkemizde toplamda 70 bin motorlu araç satıcısının olduğunu, senelik 10 milyon aracın alınıp satıldığını dile getiren Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Başkanı Aydın Erkoç, bu kadar büyük bir hareketliliğin yaşandığı bir sektörde ortaya çıkacak olan eksikliklerin ve kusurlu işlemlerin çözümü için düğmeye bastıklarını söyledi.

Araç alım-satımında yeni dönem başlıyor! Artık mahkemeye gitmeye gerek kalmayacak!

 

1 YILDA 600 BAŞVURU GELDİ


Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada yaşanan bu durumlardan federasyon olarak büyük rahatsızlık duyduklarını kaydeden Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Başkanı Aydın Erkoç, şunları dile getirdi: "Yaşanan bu sorunların önüne geçmek ve mesleğimizi daha itibarlı yapmak için bir disiplin kurulu oluşturduk. Galerilerden alınmış olan kusurlu araçların satışlarına ilişkin sorunların çözülebilmesi için oluşturmuş olduğumuz disiplin kuruluna, bir sene içerisinde toplamda 600 başvuru geldi. Yapılan bu başvurulardan 598 tanesi çözüme kavuşurken, 2 tanesi ise mahkemeye intikal etti."

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen araç alım satımına ilişkin sorunların çözülebilmesi amacıyla Adalet Bakanlığından arabuluculuk ve alternatif uyuşmazlık yetkisi aldıklarına değinen Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Başkanı Aydın Erkoç, "Tahkim de oluşturduk. MASFEDTAM ismiyle oluşturulmuş olan tahkimde, ülke genelinde yaşanan her türlü sorunlu araç alım satımlarına ilişkin konuyu, artık mahkemelere gitmeden, hızlı bir biçimde çözüme kavuşturacağız. Böylelikle devletin yükünü de azaltmış olacağız" dedi.

Erkoç yaptığı açıklamada MASFEDTAM'ın şu anda yalnızca başkent Ankara'daki Otonomi'de faaliyet gösterdiğini belirterek çok yakın bir zamanda Türkiye'nin yer yerinde bu hizmeti vermek istediklerini söyledi.

Araç alım-satımında yeni dönem başlıyor! Artık mahkemeye gitmeye gerek kalmayacak!

YAPILAN BAŞVURULARI HEMEN DEĞERLENDİRMEYE ALIYORUZ

MASFEDTAM Başkanı Salih Kılınç da konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada söz konusu başvuruların "0 (312) 282 46 46" numaralı telefon aranarak gerçekleştirilebileceğini ifade ederek, "Yapılan başvuruları hemen değerlendirmeye alıyoruz. Sorunları en çok 1 hafta içerisinde çözüme kavuşturmak istiyoruz. Ayrıca vatandaşlarımız 'www.masfedtam.com.tr' adresinden de konu ile ilgili olarak ayrıntılı bilgilere ulaşabilir." dedi.

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada vatandaşların tahkime gidilmesi konusunda anlaşmaları veya mağdurun başvurusuyla tahkim sürecinin başladığını dile getiren MASFEDTAM Başkanı Salih Kılınç "Başvurulardan sonra karşı tarafı davet ediyoruz. Tarafların karşılıklı bir şekilde anlaşmaları ve yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için bir köprü görevi yapıyoruz. Belirlenmiş olan zarar ödenmezse icra takibi başlatılıyor." dedi.

MASFEDTAM Başkanı Salih Kılınç ayrıca yaptığı açıklamada başvuru konusuna göre ücretin belirlendiğini kaydederek, sözlerini şu şekilde tamamladı: "Mahkemelere verilmiş olan ücretten daha düşük ücret alınıyor. Zaten alınan bu ücret de hakemlere veriliyor. Biz bu konuda herhangi bir ücret almıyoruz. Vatandaşların, otomobil alım satımlarında 'Ortaya çıkacak anlaşmazlıkta tahkim yetkilidir.' yazılı bir dilekçeyi karşılıklı bir şekilde imzalamaları, yaşanan sorunların çok daha hızlı bir şekilde çözülmesini sağlayacaktır."

 

Borsa İstanbul'da ocakta yabancıların en çok alım satım yaptığı hisseler

Tüketici kredilerinde 5.8 milyar TL'lik artış!

Yeni yılın ilk ayında açlık sınırı 15 bin 33 TL, yoksulluk sınırı 51 bin 998 TL oldu!


Geri Dön