03 / 09 / 2024

Evini dönüştürmek isteyenler dikkat! Yarısı Bizden Kampanyası’nda yeni dönem başladı!

Evini dönüştürmek isteyenler dikkat! Yarısı Bizden Kampanyası’nda yeni dönem başladı!

Mega kent  İstanbul’da kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında başlatılan Yarısı Bizden Kampanyası’nın yeni dönem başladı.   Yeni kampanya dönemiyle beraber başvuru tarihi kısıtlaması olmaksızın talep toplanıyor.



Mega kent İstanbul’da kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında başlatılmış olan Yarısı Bizden Kampanyası’nın yeni dönemi 8 Ağustos 2024 tarihinde başladı. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı  desteğiyle başlatılmış olan kampanyada riskli konutlarını dönüştürmek isteyenlere kolaylık sağlanıyor. Yeni kampanya dönemiyle beraber başvuru tarihi kısıtlaması olmaksızın talep toplanıyor.

Evini dönüştürmek isteyenler dikkat! Yarısı Bizden Kampanyası’nda yeni dönem başladı! 

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İkim Değişikliği Bakanlığı, mega kent İstanbul’da kentsel dönüşüm kapsamında başlatılan Yarısı Bizden Kampanyası’na başvuranların yapılarının inşasının sürdüğünü belirtti.

Çevre, Şehircilik ve İkim Değişikliği Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Bakanlık desteğiyle başlatılmış olan kampanyada riskli konutlarını dönüştürmek isteyenlere büyük kolaylıklar sağlanacak.
Her bir konut için toplam 1,5 milyon TL’lik hibe ve kredi desteği alanlar, yapılarını güvenle yeniden inşa ettirebilecek.

KAMPANYANIN YENİ DÖNEMİ 8 AĞUSTOS TARİHİNDE BAŞLADI

Geçen sene 26 Nisan-2 Haziran arasındaki ilk başvuru döneminde e-Devlet üzerinden 106 bin 225 bina ve 1 milyon 225 bin 63 bağımsız bölüme ilişkin taleplerin toplandığı kampanyanın yeni dönemi 8 Ağustos 2024 tarihinde başladı.

Çevre, Şehircilik ve İkim Değişikliği Bakanı Murat Kurum konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Yarısı Bizden Kampanyamızda yeni dönemi başlattık.Mega kent İstanbul'da dönüşümü başaracağız. Bunu devlet-millet el ele, omuz omuza yapacağız.” Dedi.

Bakan Murat Kurum, kampanya desteğinden yararlanan vatandaşların görüşlerini ve devam eden inşaatlara ilişkin görüntüleri de paylaştı.

Evini dönüştürmek isteyenler dikkat! Yarısı Bizden Kampanyası’nda yeni dönem başladı! 

YARISI BİZDEN KAMPANYASI KATILIM ŞARTLARI

Söz konusu proje kapsamında hak sahiplerine 700 bin TL’si hibe, 700 bin TL’si kredi ve 100 bin lirası da tahliye desteği olmak üzere toplam 1,5 milyon TL’lik destek verilecek.

Kredi geri ödemeleri ise yapı ruhsatının alınmasından 2 sene sonra başlayacak.
10 yıl vadeli kredinin ödemesinin başlamış olduğu ilk sene faiz uygulanmayacak.
Ayrıca yeni kampanya dönemiyle beraber başvuru tarihi kısıtlaması olmaksızın talepler talınacak.

Otopark ve sığınak proje metrekarelerinin dışında tutulacak. Yüklenici firmaya desteğin yüzde 30’luk kısmı da  iş başladığında peşin ödenecek.

 

Memur ve emeklinin 2 aylık zammı kesinleşti! 2025'te memur ve emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek? İşte o hesap!

Akbank ne kadar faiz veriyor? 50 bin TL'nin 32 günlük ve 3 aylık getirisi ne kadar oldu?

İzmir ve Adana’da satılık arsa ile araziler! 


Geri Dön