28 / 04 / 2024

Sıfır otomobil satışlarında yeni dönem resmen başlıyor! Zamlara barkodlu tedbir

Sıfır otomobil satışlarında yeni dönem resmen başlıyor! Zamlara barkodlu tedbir

Sıfır otomobil satılarında yeni dönem için çalışmalara başlandı. Sağlık sisteminde ilaç barkodlarına benzer bir sistem ile sıfır araçlarda üretim halinden müşteriye ulaşana kadar tüm anlar, kontrol altına alınacak...



Otomobil stokçuluğunun önüne geçilebilmek için, sıfır otomobil satışlarında barkodlu sistem geliyor. Uzmanlar bu şekilde stokçuluğun önüne geçilebileceğine vurgu yaparken, ikinci el otomobil satışları için de ilan sitelerine sorumluluk yüklenecek.

ZAMLARA BARKODLU TEDBİR!

Sıfır otomobil satışları için yeni bir yöntem olarak sağlık ve ilaçlardaki uygulanan ürün takip sistemi gibi bir elektronik uygulama yapılacak.

Otomobil ithal edildiğinde ya da fabrikada banttan indikten sonra müşteriye ulaşana kadar takip edilecek. Bu şekilde stokçuluğun önüne geçilmiş olunacak.

PİYASA ADINA YARARLI ADIM!

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, Milliyet.com.tr'ye yaptığı açıklamasında Ticaret Bakanlığı'nın otomotiv piyasasındaki suni fiyatların önüne geçilmesi, iş işleyişindeki haksız uygulamaların engellenmesi ve sıfır otomobile erişimi kolaylaştırmak adına 6+6 yönetmeliğinin kapsamını genişleterek piyasa adına oldukça yararlı adımlar attığını dile getirdi. 

Sıfır otomobil satışlarında yeni dönem resmen başlıyor! Zamlara barkodlu tedbir

SIFIR OTOMOBİLLER ÇİPLE TAKİP EDİLECEK!

Sıfır otomobillere takılacak çip ile araçların üretim, sevkiyat, satış, teslimat gibi süreçleri takip edileceği açıklandı. 

Araçlara yerleştirilecek çip ile aracın üretiminden son tüketiciye satış ve sonrası süreçlerine kadar tüm aşamalar kaydedilecek. Böylelikle araçların gerek distribütör gerekse bayilerde ne kadar süreyle kaldığı takip edilerek, stokçuluk faaliyetlerinin önüne geçilecek.

Hayrettin Ertemel, 6+6 yönetmeliğinin son hali ve denetimler sonrasında ikinci el otomobilde spekülatif fiyatlamaların önüne geçildiğini ifade ederek; ''Birebir irtibat noktasında ek ücretler talep edilmesi gibi bazı sorunlar olsa da genel tabloda fiyat artışlarının engellediğini söyleyebiliriz.

Ürün takip sistemi stokçulukla gelen fiyat artışlarına olumlu etki edeceği gibi, diğer yandan gerçek tüketicinin otomobile erişiminde kolaylık sağlayacaktır.'' ifadelerine yer verdi.

Otomotiv satışlarında rekor rallisi: Son 1 yılda yüzde 115,4 artı!
Konut ve otomobil fırsatçılığına barkodlu takip!

Geri Dön