27 / 04 / 2024

Küresel piyasalarda endişe hakim! Endeksler, borsa ve dolarda son durum ne? 

Küresel piyasalarda endişe hakim! Endeksler, borsa ve dolarda son durum ne? 

Küresel piyasalar, enflasyon ve resesyon endişesiyle yeni haftayı karışık bir seyirle açarken, bu hafta dikkatler ABD'de açıklanacak haziran ayı enflasyon verilerine odaklandı. Peki endeksler, borsa ve dolarda son durum ne?



Dünya genelinde ekonomik aktivite ile ilgili kaygılar gün geçtikçe güçlenirken, ABD'de geçtiğimiz hafta açıklanan verilerden alınan karışık sinyaller fiyatlamaları zorlaştırmayı sürdürüyor. Cuma günü açıklanan verilere göre, ABD'de tarım dışı istihdam, haziranda 209 bin yükselişle beklentilerden düşük kalırken, ülke ekonomisinin resesyona girebileceği endişesi risk iştahına olumsuz yansıdı. 

Ülkede Tedarik Yönetim Enstitüsü (ISM) imalat endeksi, haziranda 46 ile piyasa beklentilerinden az kaldı ve imalat sanayisinde daralmanın devam ettiğini ortaya koydu. ABD Merkez Bankası (Fed) yetkilileri, sözle yönlendirmelerini sürdürürken, New York Fed Başkanı John Williams, Banka'nın haziran ayında faiz oranını sabit tutma yönündeki kararını desteklediğine dikkat çekerek, Fed'in arz ve talebi dengeleme konusunda hala yapması gereken işler olduğunun altını çizdi. 

Söz konusu gelişmelerle para piyasalarında Fed'in 26 Temmuz tarihindeki toplantıda yüzde 92 ihtimalle 25 baz puan faiz artıracağına ilişkin fiyatlama güçlü kalmayı sürdürüyor. 

Geçtiğimiz hafta tahvil piyasalarında satış ağırlıklı bir seyir izlenirken, ABD'de 10 yıllık tahvil faizi 4,0940 ile Kasım 2022 tarihinden bu güne en yüksek seviyesini test etti.

Küresel piyasalarda endişe hakim! Endeksler, borsa ve dolarda son durum ne? 

Küresel piyasalarda endişe hakim! Endeksler, borsa ve dolarda son durum ne? 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön