28 / 04 / 2024

Küresel piyasalarda negatif seyir hakim! Endeksler, borsa, dolar düşüyor mu?

Küresel piyasalarda negatif seyir hakim! Endeksler, borsa, dolar düşüyor mu?

Küresel piyasalarda negatif seyir hakim olurken, son dakika rakamları merak ediliyor. Peki endeksler, borsa, dolar düşüyor mu?



Dünya genelinde ekonomik aktivite ile ilgili kaygılar günden güne güç kazanırken, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) dün açıklanan toplantı tutanaklarından alınan sinyaller de fiyatlamalarda da zorluğa neden oldu. Söz konusu tutanaklar, bazı Fed yetkililerinin haziran toplantısında faiz oranının 25 baz puan artırılmasından yana olduğuna ya da böyle bir teklifi destekleyebileceklerine dikkat çektiklerini gözler önüne serdi. 

Tutanaklarda, tüm Fed yetkililerinin para politikasındaki sıkı duruşun devam ettirilmesinin uygun olacağı görüşünü savunduğu belirtildi. Fed yetkililerinin açıklamaları da izlenirken, New York Fed Başkanı John Williams, bankanın Haziran'da faiz oranını sabit tutma yönündeki kararını desteklediğine vurgu yaptı. Fed'in arz ve talebi dengeleme konusunda hala yapması gerekenler olduğunun altını çizen Williams, faiz oranıyla ilgili daha yapılacak işlerin olduğunu düşündüğünü aktardı. 

Küresel piyasalarda negatif seyir hakim! Endeksler, borsa, dolar düşüyor mu?

Söz konusu gelişmelerle para piyasalarında Fed'in 26 Temmuz tarihindeki toplantıda yüzde 90 ihtimalle 25 baz puan faiz artıracağı yönündeki öngörü güçlü kalmayı sürdürürken, bankanın yıl sonuna kadar politika faizini yüzde 5,50-5,75 bandına çekebileceği ihtimali de ön planda. 

Tahvil piyasalarında dün satış baskısı öne çıkarken, ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi yüzde 3,94'le 8 Mart tarihinden bu güne en yüksek kapanışına imza attı. 

Dün New York borsasında S&P 500 endeksi yüzde 0,2, Nasdaq endeksi yüzde 0,18 ve Dow Jones endeksi yüzde 0,38 düşüş gösterdi. ABD'de endeks vadeli kontratlar, yeni günü de düşüşle açtı. 

Küresel piyasalarda negatif seyir hakim! Endeksler, borsa, dolar düşüyor mu?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön