28 / 04 / 2024

Küresel piyasalarda pozitif seyir devam ediyor!

Küresel piyasalarda pozitif seyir devam ediyor!

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) ultra şahin para politikalarında sona gelindiğine yönelik olan beklentiler ile pozitif bir seyir izleniyor. İşte detaylar…



ABD ekonomisinde resesyon ile ilgili olarak göstergelerin çoğalması, Fed'in faiz artırımı konusunda da daha az agresif şekilde olabileceği beklentilerini çoğaltırken, varlık fiyatları üzerinde de etkili olmaya kaldığı yerden devam ediyor.

Dün ülkede açıklanmış olan makroekonomik verilere göre S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, ağustos ayında geçen senenin aynı zaman dilimine göre yüzde 13 artarak konut fiyatlarındaki artışın önceki aylara kıyas ile yavaşlamaya devam ettiğini göstermiş oldu.

Ülkenin 20 kentindeki konut fiyatları ile ilgili olarak endeks de ağustos ayın da aylık bazda mevsim etkilerinden arındırılmış şekilde yüzde 1,3 azalarak Mart 2009'dan bu güne en hızlı düşüşü gösterdi.

ABD'de Conference Board Tüketici Güven Endeksi ise enflasyon endişelerinin etkisi ile birlikte ekim ayında aylık 5,3 puan azalış ile 102,5'e gerileyerek üç ayın en düşüğüne indi.

Ülkede artan resesyon endişesi ile de kısa vadeli bonolardan çıkış hızlanırken, uzun vadeli tahvillere de talep artmaya devam ediyor.

Önümüzdeki dönem resesyon sinyali olarak kabul edilen 10 senelik tahvil faizi ile üç aylık hazine bonosu getirisi arasındaki fark, yaklaşık üç baz puanla son iki senenin en düşük seviyesinde bulunuyor.

Hafta başından bu güne yaklaşık olarak 15 baz puan gerileyen ABD'nin 10 senelik tahvil faizi yüzde 4,09'da, üç aylık hazine bonosu getirisi ise yüzde 4,06 seviyesinde bulunmakta.

Küresel piyasalarda pozitif seyir devam ediyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön