02 / 05 / 2024

Fed’in faiz kararı küresel piyasalarda pozitif etki yarattı!

Fed’in faiz kararı küresel piyasalarda pozitif etki yarattı!

Fed politika faizini 22 yılın zirvesine çıkardı, ek faiz artışının veriye bağlı olduğunu açıkladı. Artışların veriye bağlı olacağı yorumu küresel piyasalarda ralli getirdi.



Fed Başkanı Jerome Powell’ın veriye bağlı yaklaşımına “faizde duruş olarak” yorum getirilmesi riskli varlıklarda ralliye neden oldu. Dow Jones endeksi yüzde 0,2 yükselişle 13. gün üst üste artış sağlayarak, 1987’den bu yana en uzun seriye ulaştı. Amerikan hisse vadelileri de bugün artıda bir açılışa işaret ederken, Nasdaq 100 vadelileri yüzde 0,7 artıya geçti.

Asya Pasifik endeksleri de Fed’in sıkılaştırma döngüsünün sonuna yaklaşmasını kutluyor. ABD tahvilleri tüm vadelerde gerilerken, faiz kararına duyarlı iki yıllık tahvil getirisi üç baz puan düşüşle yüzde 4,82 seviyesinde yer aldı. Gelişmiş ve gelişen ülke para birimleri dolara karşı değer kazanmaya devam ediyor. Bloomberg Dolar Endeksi yüzde 0,2 düşüşle 1.208 puanda.

Spot altın yüzde 0,3 yükselişle 1.978 dolardan alıcı bulurken, Brent petrol ise yüzde 1 artıda ve 83,8 dolar seviyesine yükseldi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön