28 / 04 / 2024

FED’in faiz kararı sonrası Türkiye ekonomisinde neler olacak? İşte Türkiye’yi bekleyen büyük tehlike…

FED’in faiz kararı sonrası Türkiye ekonomisinde neler olacak? İşte Türkiye’yi bekleyen büyük tehlike…

Finans Uzmanı-Ekonomist Murat Özsoy, FED'in faiz kararı sonrası olabilecek senaryoları anlattı ve Türkiye ekonomisini bekleyen büyük tehlikeye dikkat çekti…



ABD Merkez Bankası (FED), haziran ayı toplantısında beklentilerin üzerinde bir karar alarak 75 baz puan ile beklentilerin üzerinde bir faiz artışına gitti. Bu faiz artışı, 1994'ten bu yana alınan en sert faiz artışı kararı olarak kaydedildi. Peki FED’in bu kararı dolar karşısında büyük çapta değer kaybeden TL için ne anlam ifade ediyor? Finans Uzmanı-Ekonomist Murat Özsoy, olabilecek senaryoları anlattı ve Türkiye ekonomisini bekleyen büyük tehlikeye dikkat çekti…

'DEĞER KAYBI HIZLANACAK'

Ekonomist Murat Özsoy, Türkiye ekonomisi açısından bakıldığında eğer içeride TL fiyat istikrarı sağlanamaz ise TL’nin ABD doları karşısında değer kaybının temmuz ayında ve sonraki aylarda hızlanacağının altını çizdi.

¨FED bundan sonra oldukça şahin bir tavır izlerken ABD ekonomisini resesyona sokmamak için işgücü piyasasını canlı tutmaya çalışacaktır¨ diyen Özsoy, devamında atılacak sıkı para politika adımlarının diğer Merkez Bankaları tarafından da atılmasında öncü olacağını düşündüğünü söyledi ve bu durumun tüm dünyada resesyona girmemek için bıçak sırtı denge yönetimi gerektirdiğini kaydetti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön