17 / 05 / 2024

Fed’in faiz kararı küresel piyasalarda pozitif etki yarattı!

Fed’in faiz kararı küresel piyasalarda pozitif etki yarattı!

Fed politika faizini 22 yılın zirvesine çıkardı, ek faiz artışının veriye bağlı olduğunu açıkladı. Artışların veriye bağlı olacağı yorumu küresel piyasalarda ralli getirdi.



FED CEPHESİNDE “VERİ” VURGUSU

Bloomberght.com’daki habere göre Amerikan Merkez Bankası Fed faiz oranlarını 22 yılın en yüksek seviyesine çıkarırken, Fed Başkanı Jerome Powell ek faiz artışlarının gelecek verilere bağlı olduğunu açıkladı. Oy birliği ile alınan çeyrek puanlık faiz artışı federal fonlama faizini yüzde 5,25-yüzde 5,5 bandına yükseltti. Böylece 2001’den bu yana Fed politika faizinde en yüksek seviyeye çıkılmış oldu.

Fed’in faiz kararı küresel piyasalarda pozitif etki yarattı!

Fed Mart 2022’den beri 11. kez faiz artışına gitti. Karar sonrası basın toplantısında konuşan Powell “Ek politika sıkılaştırmasına karar vermek için veriye bağlı yaklaşımımızı sürdüreceğiz” ifadesini kullandı. Toplantıdan toplantıya ilerleme sağlayacaklarını belirten Powell üyelerin ılımlı büyüme, enflasyonda iyileşme, başta iş gücü piyasası olmak üzere daha iyi arz-talep dengesi beklediklerini ifade etti.

Açıklanan karar ve Powell’ın yaptığı konuşma sonrası swap piyasalarında bir başka faiz artışı yüzde 50’nin biraz üzerinde ihtimalle fiyatlanmayı sürdürdü. Santander US Capital Markets Stephen Stanley, beklenen senaryonun Fed’in bir faiz artışı yapması yönünde olduğunu ifade etti. Stanley zamanlamanın açık uçlu ve veriye bağlı olduğuna da dikkat çekti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön