30 / 08 / 2024

1 dolar... Merkez Bankası'ndan sonra resmen açıkladılar

 1 dolar... Merkez Bankası'ndan sonra resmen açıkladılar

Herkes doların ne kadar olacağını merak ediyor... Vatandaşların dolar fiyatlarının araştırdığı dönemde dolar hakkında bomba bir tahmin geldi...



Dolar fiyatları, vatandaşlarımızın son dönemde en çok araştırdığı konuların başında geliyor... Vatandaşların bu konuda takip ettiği başlıca kaynağın Merkez Bankası olduğu biliniyor ancak bazı dönemlerde Merkez Bankası'nın haricinde de dolar açıklamaları geliyor. İşte o dolar açıklamalarından bir tanesi geldi... 1 doların yıl sonunda kaç TL olacağını açıkladılar. Kurum resmi bir açıklama yayınladı. 

1 DOLAR KAÇ TL OLACAK?

- Dolar kurunda 2023 genel seçimi öncesinde başlayan baş döndürücü yükseliş rekor serisine dönüşürken dolar kuru ilk olarak uzun süre baskılandığı 18 TL seviyesini yıkıp geçmiş, ardından önüne çıkan tüm sınırları aşarak rekorunu sürdürmüştü.

Dolar kuru eskiden sınır olarak gösterilen 20 TL barajını bir nefeste geçerken, sonra 25 TL ve ardından da 30 TL barajları da hızla geçilmişti. Dolar kurunda yeni kırmızı çizgi 35 TL olarak gösterilirken ABD'li dev yatırım bankası Wells Fargo yeni dolar tahmini için beklenen rakamı duyurdu. 2024 yıl sonunda 1 dolar kaç TL olur?

DOLAR İÇİN DİKKAT ÇEKEN TAHMİN

CNBC-e’ye konuşan Wells Fargo Uluslararası Ekonomisti ve Döviz Stratejisti Brendan McKenna, Türkiye için yıl sonu enflasyon beklentilerinin yüzde 55-60 aralığında olacağını aktardı. McKenna'nın yıl sonunda enflasyonun, resmi beklentilerin oldukça üstünde yüzde 55 ila yüzde 60 civarında tahmin etmesi ise şaşırttı. McKenna, "Yıl sonunda enflasyonunun yüzde 38 olması bana iddialı görünüyor. Bu büyüklükte bir dezenflasyon yüzde 50 politika faiz oranlarıyla bile gerçekleşmeyebilir." dedi.

Yabancı bankaların dolar TL için yıl sonu tahminleri ortalama 36 TL seviyesinde iken Wells Fargo’nun Döviz Stratejisti Brendan McKenna, dolar TL paritesi için yıl sonu beklentilerini 32,5 TL olarak duyurdu. McKenna, doların ise bugünden daha düşük bir seviyeye inerek 32,5 lira olacağını öngördü.
Dolar kuru an itibari ile 33,03 TL'den işlem görürken belirtilen rakamın gelmesi durumunda dolar kuru alan kişiler bu durumda bugünkü kur üzerinden zarar etmiş olacaklar. 
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön