28 / 04 / 2024

Küresel piyasalarda pozitif seyir devam ediyor!

Küresel piyasalarda pozitif seyir devam ediyor!

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) ultra şahin para politikalarında sonuna yaklaşıldığı ile ilgili güçlenen beklentiler ile pozitif bir seyir izleniyor. İşte detaylar…



ABD ekonomisinde artan yavaşlama gözlemleri, piyasalarda Fed'in para politikasında değişiminin yakın bir zamanda olduğu şeklinde fiyatlanmaya devam etmekte.

Dün ABD'de açıklanan makroekonomik verilerine göre imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), ekim ayında aylık bazda 2,1 puan azalış ile birlikte 49,9'a inerek 28 ayın en düşük seviyesine düştü ve 2020 yılının haziran ayından bu güne sektörde ilk kez daralma olduğunu gösterdi.

Ülkede hizmet sektörü PMI da ekim ayında geçtiğimiz aya göre 2,7 puan azalış göstererek 46,6'ya indi ve aynı zamanda hizmet sektöründeki daralmanın devam ettiğini gösterdi.

Söz konusu olan veriler ABD ekonomisinin resesyona gireceği ile ilgili endişeleri beslerken, Fed'in de ultra şahin politikalarına aynı şekilde devam etmeyeceği yönündeki fiyatlamalara destek verdi.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda önümüzdeki hafta yapılacak toplantıda Fed'in 75 baz puan faiz artırmasına kesin gözü ile bakılırken, Aralık toplantısında 50 baz puan faiz artırımı olacağı ile iglili beklentiler ise yüzde 48 seviyesinde oluyor.

Tüm bunlar ile birlikte ABD'nin tahvil piyasalarında karışık bir seyir dikkat çekerken gelecek zaman diliminde de sinyali olarak kabul edilen 10 senelik tahvil faizi ile üç aylık hazine bonosu getirisi arasındaki fark da yaklaşık 17 baz puan ile son iki senenin en düşük seviyesinde bulunmakta.

 Küresel piyasalarda pozitif seyir devam ediyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön