13 / 05 / 2024

Küresel piyasalarda pozitif seyir devam ediyor!

Küresel piyasalarda pozitif seyir devam ediyor!

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) ultra şahin para politikalarında sonuna yaklaşıldığı ile ilgili güçlenen beklentiler ile pozitif bir seyir izleniyor. İşte detaylar…



Bilanço sezonunda ise takvim de yoğunlaşırken, bugün General Motor, Microsoft ve aynı zamanda Google'ın bilançolarını açıklaması da bekleniyor. Haftanın devamında da Apple, Exxon Mobil, Ford Motor, Airbus, Alphabet, Amazon, Boeing, Shell ve Intel gibi şirketlerin finansal sonuçları ise yatırımcıların odağında bulunuyor.

Dün, ABD'li elektrikli otomobil üreticisi olan Tesla'nın, Çin'de bazı modellerin fiyatlarını yüzde 9 indirmesinin ardından hisse fiyatında yaşanan değer kaybının yüzde 8'e kadar ulaşması da piyasalarda oynaklığı yükselirken kapanışa yakın bir şekilde artan alış eğilimi ile birlikte kayıplarının önemli bir kısmını da telafi eden Tesla, günü yüzde 1,5 düşüş ile tamamladı.

Buna benzer şekilde ABD'de işlem gören Çin'li şirketlerin hisseleri de geçtiğimiz gün bir ara yüzde 20'ye yakın bir şekilde değer kaybederek pay piyasalarında dalga boylarının uzamasına neden oldu. Nasdaq'ta Golden Dragon endeksi kapanışa yakın kayıplarını da kısmen telafi edip günü yüzde 16,9 kayıp ile kapattı.

Geçtiğimiz gün, New York borsasında alış ağırlıklı bir seyirdeyken S&P 500 endeksi yüzde 1,19, Nasdaq endeksi de yüzde 0,86 ve Dow Jones endeksi yüzde 1,34 şeklinde değer kazandı. ABD'de endeks vadeli şekilde kontratlar yeni güne sınırlı yükseliş ile başladı.

Küresel piyasalarda pozitif seyir devam ediyor!

12 ay boyunca 1.250 lira sizin olacak! Aile Destek Programı ödemeleri ne zaman hesaplara yatacak? 25 Ekim 2022

İkinci el konut satışında rekor! Toplam satışların yüzde 69’unu oluşturdu!

4 çekirdekli Huawei Nova 9 Vatan Bilgisayar’da! Hem de 1.000 lira indirimli! 24 Ekim 2022 fiyat listesi

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön