11 / 05 / 2024

Küresel piyasalarda pozitif seyir devam ediyor!

Küresel piyasalarda pozitif seyir devam ediyor!

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) ultra şahin para politikalarında sona gelindiğine yönelik olan beklentiler ile pozitif bir seyir izleniyor. İşte detaylar…



Para piyasalarındaki fiyatlamalarda önümüzdeki hafta yapılacak toplantıda Fed'in 75 baz puan faiz artırmasına kesin gözü ile bakılırken, aralık ayı toplantısında 50 baz puan faiz artırımı yapılacağına ile ilgili beklentiler yüzde 48 seviyesinde bulunmakta.

Tüm bunlar ile birlikte, yoğunlaşan bilanço döneminde hisse bazlı hareketlerin artması da son derece dikkati çekiyor.

New York borsasının kapanması sonrası bilançolarını açıklayan Google'ın ana kuruluşu Alphabet'in ve Microsoft'un karlılıkları beklentilerin altında kalmış oldu. Nasdaq endeksinde ağırlıkları yüksek şekilde olan Alphabet ve Microsoft hisselerin vadeli işlem kontratları yüzde 5'ten fazla biçimde değer kaybı ile işlem görürken, Nasdaq'ın endeks vadeli kontratında da düşüş yüzde 2'ye yaklaşmış oldu.

Bugünün bilanço takviminde de Meta, Being, Ford Motor ve Kraft Heinz gibi şirketler mevcut.

Piyasalarda bugün takip edilecek veriler tam olarak şu şekilde:

15.30 ABD, eylül ayı toptan eşya stokları

15.30 ABD, eylül ayı dış ticaret dengesi

17.00 ABD, eylül ayı yeni konut satışları

Küresel piyasalarda pozitif seyir devam ediyor!

Bir yıl boyunca her ay 1.250 lira verilecek! Hesaplara yatıyor! Aile Destek Programı 26 Ekim 2022

Kara kış geliyor! Peki ısınmak için doğal gaz desteği kimler alabilir? Doğal Gaz Tüketim Desteği ne zaman verilecek?

TOKİ’den Balıkesir Bigadiç’e 346 konut!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön