30 / 06 / 2024

Elinde dolar tutanlara Mert Başaran'dan net açıklama! Yatırım aracı değil!

Elinde dolar tutanlara Mert Başaran'dan net açıklama! Yatırım aracı değil!

Ekonomist Mert Başaran, dolar yatırımı yapanlara 'dolar bir yatırım aracı değil' diyerek yatırımcıları uyardı. Peki neye yatırım yapılmalı? En çok kazandıran yatırım aracı hangisi?



Yaptığı yatırım yorumları ile dikkatleri üzerine çeken ekonomist Mert Başaran'dan dolar yatırımcılarını üzecek açıklama geldi. Başaran, doların bir yatırım aracı olmadığını söyledi. 

DOLAR BİR YATIRIM ARACI DEĞİL!

Mert Başaran, yatırım yaparken sermayenin korunmasının öncelikli amaç olduğunun altını çizerek, risk yönetimi, getiri beklentisi ve nakit durumu gibi faktörlerin önemli olduğuna dikkat çekti. 

Yatırımcıların tercih ve beklentilerine göre altın, bitcoin, konut, arsa, borsa gibi çeşitli yatırım araçlarına yönelebileceklerini ifade etti.

YATIRIMILAR DİKKAT, DOLAR BİR YATIRIM ARACI DEĞİL!

Mert Başaran, doların bir yatırım aracı olmadığını söyledi. Başaran, dövizin hiç bir zaman bir yatırım aracı olarak görülmemesi gerektiğine dikakt çekti. 

Elinde dolar tutanlara Mert Başaran dan net açıklama! Yatırım aracı değil!

ALTIN ALALIM MI?

Mert Başaran, altının güvenli liman olarak öne çıktığını ifade etti. Altında bazı fırsatların kaçırılmaması gerektiğine dikkat çeken Başaran, 'altın cephesinde al dönemi geride kaldı' dedi. 

Başaran, ABD'de faiz indirimi beklentilerinin altın fiyatlarını olumlu etkilediğini belirtti. Ons altın fiyatının artış gösterdiğini ve gram ile çeyrek altın fiyatlarının da ons altın ve dolar/TL kuru üzerindeki etkilerle hareket ettiğini kaydetti.

Son dakika altın fiyatları düşmeye devam ediyor. Son haftalarda düşüş seyrine devam eden altının gramı bugün 2494 lira, çeyrek altın 4050 lira, altının ons fiyatı 2360 dolardan işlem görüyor.

DOLAR KURU BUGÜN NE KADAR? KAPALIÇARŞI'DA DÖVİZ KURLARI NE KADAR OLDU? 11 MAYIS 2024 DOLAR KAÇ LİRA?

11 Mayıs Cumartesi dolar kuru yatırımcılar tarafından araştırılıyor. Dolar/TL kuru bugün Kapalıçarşı'da 32,040 lirad alış, 32,140 lira satış fiyatından işlem görüyor. 

Aynı dakikalarda euro kuru 34,48 liradan alınıp, 34,612 liradan satılıyor. Euro dolar paritesi bugün 1,0769 bandında hareket ediyor.

Altınlarımızı bozduralım mı? İslam Memiş ilk ve son kez açıkladı! Bu hafta altın fiyatları böyle olacak!

24 ayar gram altın Kapalıçarşı fiyatı ne kadar? Gremse altın fiyatı kaç TL? 11 Mayıs Kapalıçarşı altın fiyatları

Kapalıçarşı altın fiyatları! 22 ayar gram altın ne kadar? Çeyrek altın kaç TL? Reşat 2,5'luk 22 ayar kaç lira? 

Geri Dön