26 / 06 / 2024

Garanti Koza’dan 7 yıldır tapularını alamayan mağdurlara şimdi de Burgan Bank engeli: 'Evlerimiz satılmak isteniyor!'

Garanti Koza’dan 7 yıldır tapularını alamayan mağdurlara şimdi de Burgan Bank engeli: 'Evlerimiz satılmak isteniyor!'

Garanti Koza’nın İstanbul Avrupa Yakası Esenyurt’taki Kozapark Projesi’nde, Garanti Koza'nın Burgan Bank'a olan borçları sebebiyle evler satılmak isteniyor. Mağdurlar, Garanti Koza ile Burgan Bank arasında anlaşma yapılmasını ve tapularını alabilmeyi talep ediyor. 



Garanti Koza İnşaat AŞ’nin iflasının ardından mağduriyet yaşayan ev sahipleri tam tapularını almaya başlamışken, şimdi de Burgan Bank engeliyle karşılaştı. 

Yıllarca çalışıp Garanti Koza’nın İstanbul Avrupa Yakası Esenyurt’taki Kozapark projesinden ev alan mağdurlar, Burgan Bank'ın alacakları sebebiyle evlerinden olma tehlikesiyle karşı karşıya. 

Mağdurlar, 2017 yılında aldıkları evlerin kendileriyle bizlerle hiçbir ticari bir bağlantısı olmayan Burgan Bank tarafından satın alınmak istendiğini belirtti. 

GARANTİ KOZA'NIN BORCU YÜZÜNDEN EVLER SATILMAK İSTENİYOR

Esenyurt Koza mahallesi kurucu muhtarı ve Mağdurlar Platformu Başkanı Cavide Karakülah, Garanti Koza Kozapark'ta yaşanan mağduriyet ile ilgili son durumu paylaştı. 

Garanti Koza'nın borçları sebebiyle mallarına ipotek konduğunu ve bu ipoteklerin içinde kendi oturdukları evlerin de olduğunu dile getiren Cavide Karakülah, Burgan Bank'ın 549 milyon TL'lik alacağı bulunduğunu belirtti. 

Burgan Bank'ın anlaşma yapmak istemediğini, evlerin satılmasını istediğini söyleyen Karakülah, "Bakırköy 1 İflas Müdürlüğü iflas masasında sulh olma çağrısı toplantısında Burgan Bank tarafından anlaşma yapmak istemediği beyan edilmiş ve taleplerinin sadece bizlerin içinde yaşadığımız evlerimizi satmak olduğu tutanak altına alınmıştır" ifadelerini kullandı.  

Evlerinin tapularını alamadıklarını, davaların hala devam ettiğini belirten Karakülah, 7 yıldır evlerine her an haciz gelebilir korkusuyla yaşadıklarını, hatta evlerine polis ve icra memurlarının geldiğini dile getirdi. 

Garanti Koza’dan 7 yıldır tapularını alamayan mağdurlara şimdi de Burgan Bank engeli: Evlerimiz satılmak isteniyor!

'BURGAN BANK İLE ANLAŞMA SAĞLANSIN, TAPULARIMIZI ALALIM'

Mağdurlar Platformu Başkanı Cavide Karakülah, Garanti Koza Kozapark projesinde Akbank ile sulh yapılmasıyla beraber vatandaşların tapularını aldığının altını çizdi ve "Bizler evlerimize misafir çağıramaz hale gelmiş durumdayız bu sorunla mücadele etmeye devam edeceğiz. Bir platform kurarak hepimiz birlik olduk. Garanti Koza ile Burgan Bank'ın anlaşma yapmasıyla beraber bizler evlerimize, tapularımıza kavuşacağız" diye konuştu.

Ayrıca, Alacaklılar toplantısında faaliyete devam kararı ile şirketin yarım kalan inşaata başladığını belirten Karakülah, Burgan Bank'ın inşaatı durdurma talebinin de kendilerini mağdur ettiğini belirtti. 

Geçtiğimiz günlerde açıklanan son dakika bilgisine göre, Garanti Koza’nın İstanbul Avrupa Yakası Esenyurt’taki Kozapark Projesi’nde 3 bin 500 tapudan 1.500 tanesinin hak sahiplerine verildiği belirtilmişti. 

Garanti Koza Kozapark projesinde ipotek krizi bitti, 3 bin 500 tapudan 1.500’ü sahiplerine verildi!

73 yıllık dev inşaat şirketi iflas etti! Esenyurt Koza Park Sitesi de dahil 1415 konut satılıyor...

Özyurtlar Ödül İstanbul'dan evlerini alamayan konut mağdurları eylem yapacak! 14 yıldır bitmeyen proje!


 


Geri Dön