20 / 05 / 2024

Yüzde 25 kira sınırına takılan mağdur ev sahiplerine şimdi de imza şoku! 

Yüzde 25 kira sınırına takılan mağdur ev sahiplerine şimdi de imza şoku! 

Yüzde 25 zam sınırına takılan mağdur ev sahiplerine şimdi de imza şoku geldi. Ev sahibi kiracı hakları paylaşımları ile dikkat çeken Hukukbil yaptığı paylaşımda "Tahliye taaahhüdündeki imzanın hangi kurumlarda olabileceğini ev sahibi bulmalıymış" ifadelerini kullandı. 



Son zamanların gündemden düşmeyen konuları arasında mülk sahibi kiracı kavgaları yer alıyor. Her iki taraf arasında uzun zamandır sert rüzgarlar eserken, hem ev sahipleri hem de kiracılar sahip oldukları hakları araştırıyor.

Yüzde 25 zam sınırı nedeniyle mağdur olan ev sahipleri yaşadıklarını sık sık sosyal medya üzerinden paylaşırken, şimdi de imza şoku ile karşılaştı. 

Sosyal medya hesabı üzerinden sık sık ev sahibi ve kiracı hakları paylaşımları yapan 8 bin 652 takipçili Hukukbil isimli kullanıcı bu kez de resmi sosyal medya hesabı https://twitter.com/bilgiler_hukuki üzerinden tahliye taahhütnamesi ile ilgili bir paylaşım yaptı. 

Hukukbil paylaşımında "Tahliye taahhüdündeki kiracının imzasının gerçeğinin hangi kurumlarda olabileceğini de ev sahibi bulmalıymış" ifadelerini kullandı. 

Hukukbil tarafından yapılan paylaşım şu şekilde:

TAHLİYE TAAHHÜDÜNDEKİ KİRACININ İMZASININ GERÇEĞİNİN HANGİ KURUMLARDA OLABİECEĞİNİ DE EV SAHİBİ BULMALIYMIŞ!

Dava tahliye taahhüdüne dayalı itirazın iptali ve tahliye istemine ilişkindir. Davacının icra takibine dayanak yaptığı tahliye taahhüdü noterlikçe tanzim ve tasdik edilmiş değildir. Kiracı itirazında tahliye taahhüdündeki imzanın kendisine ait olmadığını belirterek imzaya itiraz etmiştir. İzah olunan gerekçeler karşısında mahkemece kiracı kesin sürede imza örneğini vermediği ve imza asıllarının bulunduğu kurumları bildirmediği gerekçesiyle imzasını kabul etmiş sayılacağına ilişkin ispat yükü ters çevrilmek suretiyle verilen karar yanlış olup mahkemenin davalının imza örneklerinin bulunması muhtemel kurumları ev sahibi olan taraftan sorarak ilgili kurumlara müzekkere yazıp imza örneklerini getirttikten sonra taahhütnamedeki imzanın kiracıya ait olup olmadığı konusunda bilirkişi incelemesi yapması gerekir.

 

Hukukbil'in paylaşımına şu yorumlar geldi:

 

Kamu bankalarının konut kredisi faiz oranlarında son durum! Ziraat, Vakıf, Halkbank'ta 1.5 milyon TL'nin taksit tablosu!

Kiracı ne yaparsa ev sahibi evden çıkaramaz?

TOKİ'den sudan ucuza konut fırsatı! 7 bin 540 TL taksitle 2+1 konut için başvurular başlıyor!


Geri Dön