26 / 07 / 2024

Asgari ücrete ara zamda Eylül sinyali: Milyonlarca çalışana müjde! Asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari ücrete ara zamda Eylül sinyali: Milyonlarca çalışana müjde! Asgari ücret ne kadar olacak?

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş'tan asgari ücrete ara zam ile ilgili tarih geldi. İşte Karakaş'ın o açıklaması... 


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


2024 Ocak ile beraber asgari ücrete yüzde 50'ye yakın zam yapıldı ve net asgari ücret 17 bin 2 TL olarak belirlendi. Son iki yıldır asgari ücrete ara zam yapılıyordu. Bu yıl da ara zam olup olmayacağı geçtiğimiz günlerde sık sık gündeme geldi. 

Ancak, hükümetten yapılan açıklamalarda bu sene asgari ücretin tek zam olacak şekilde planlandığı ve Temmuz ayında ara zam yapılmayacağı belirtildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz aylarda mecliste gazetecilerin sorularını cevaplarken gündemlerinde asgari ücrete ara zam olmadığına dikkat çekti. 
Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş ise yaptığı bir son dakika açıklamasıyla, asgari ücrete ara zam konusuna ilişkin kulislerde konuşulanları paylaştı.

Asgari ücrete ara zamda Eylül sinyali: Milyonlarca çalışana müjde! Asgari ücret ne kadar olacak?

YASAL DÜZENLEMEYE AYKIRI 

TGRT Haber'de yer alan habere göre; İsa Karakaş, Temmuz ayında emekli ve memur, memur emeklilerine enflasyon artı toplu sözleşme zammı yapılacağının altını çizdi ve Temmuz'a kadar enflasyonun düşeceğine dikkat çekti. 

Karakaş, hükümetin asgari ücrete zam yapılmaması taktirde asgari ücretle geçinen vatandaşın 2025 yılının Şubat ayına kadar 17 bin TL ile geçinmek zorunda kalacağının altını çizdi. 

Söz konusu açıklamasında "Açlık sınırı 20 bin liraya yaklaşmışken asgari ücretin 17 bin TL'nin altında kalması yasal düzenlemenin ruhuna ve özüne aykırı bir durum" ifadelerini kullanan Karakaş, rnflasyonla mücadele ediyoruz fakat bu enflasyonun yükünü yalnızca çalışanlara yüklenmemesi gerekli. 

Asgari ücrete ara zamda Eylül sinyali: Milyonlarca çalışana müjde! Asgari ücret ne kadar olacak?

EYLÜL'DE ARA ZAM OLABİLİR

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, faiz lobisinin çok fazla kazandığı bir dönemde, emekli ve çalışanların bu yükü taşımasının doğru olmadığına vurgu yaptı ve bunun paylaştırılması gerektiğini söyledi. 

Hükümetin ve ana muhalefet partisinin asgari ücret ara zammına olumlu baktıklarını fakat ekonomi yönetiminin tavrının olumsuz olduğunu dile getiren Karakaş, doğal gaz ve elektrik gibi kamu zamlarının ertelendiğini işaret etti. 

Karakaş, bu zamların Haziran ayında enflasyon açıklandıktan yansıtılabileceğini, zamların yansıtılması durumunda da Eylül ayı gibi Asgari ücrete bir ara zam yapılabileceğini söyledi. 

Bu yönde duyumlar aldıklarına dikkat çeken Karakaş, açıklamasını "Çünkü emekli ve memura uygulanacak zam sonrası oranlar değişecek bu da genel zamlara yansıyacak. Kulis bilgisi olarak bu tarz duyumlar aldık" diyerek tamamladı. 

Elinde dolar tutanlara Mert Başaran'dan net açıklama! Yatırım aracı değil!

Garanti Koza’dan 7 yıldır tapularını alamayan mağdurlara şimdi de Burgan Bank engeli: 'Evlerimiz satılmak isteniyor!'

Bu hafta hangi yatırım aracı kazandırdı? Borsa mı? dolar mı? altın mı? 


Geri Dön