27 / 04 / 2024

Küresel piyasalarda son durum ne? Endeksler, borsa, dolar yükseldi mi? 

Küresel piyasalarda son durum ne? Endeksler, borsa, dolar yükseldi mi? 

Küresel piyasalarda, artan resesyon endişeleriyle negatif bir seyir hakim olurken, bugünden itibaren yoğunlaşacak makroekonomik veri takvimi yatırımcıların odak noktasında bulunuyor. Peki endeksler, borsa, dolar yükseldi mi? 



Dünya genelinde ekonomik aktiviteye ilişkin kaygılar günden güne güç kazanırken, merkez bankalarının enflasyonla mücadele kapsamında "şahin" adımlarını sürdürmesi öngörülüyor. Bugün ABD Merkez Bankası'nın (Fed) toplantı tutanaklarından alınacak sinyallerin Banka'nın gelecek dönem politikalarına ilişkin soru işaretlerini azaltması beklenirken, varlık fiyatlarında da oynaklığı düşüreceği öngörülüyor. 

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in 26 Temmuz tarihindeki toplantıda yüzde 90 ihtimalle 25 baz puan faiz artıracağı tahminleri öne çıkarken, cuma günü açıklanacak istihdam raporundaki verilerin de yıl sonuna kadar atılacak adımlara ilişkin öngörüleri daha da netleştirebileceği ifade ediliyor. 

Küresel piyasalarda son durum ne? Endeksler, borsa, dolar yükseldi mi? 

New York borsasında dün tatil sebebiyle işlem olmazken, ABD'de endeks vadeli kontratlar, günü satış ağırlıklı bir seyir izleyerek açtı. 

Avrupa'da enflasyon ve resesyon endişesi varlık fiyatlarında baskılamaya neden olmayı sürdürürken, Fransa'da süren olaylar da risk iştahını baskılamaya devam ediyor. 

Dün İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,10, Almanya'da DAX 40 endeksi yüzde 0,26, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,23 ve İtalya'da MIB 30 endeksi 0,21 gerileme gösterdi. Avrupa'da endeks vadeli kontratlar da günü düşüşle açtı. 

Asya'da pay piyasaları yeni güne karışık seyirle başlarken, Çin ekonomisine ilişkin endişelerde artış sürüyor. Bölgede bugün açıklanan rakamlara göre, Çin'de hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) 57,1'den 53,9'a, Japonya'da da 54,2'den 54'e geriledi.

Küresel piyasalarda son durum ne? Endeksler, borsa, dolar yükseldi mi?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön