10 / 05 / 2024

Küresel piyasalarda son durum ne? Endeksler, borsa, dolar yükseldi mi? 

Küresel piyasalarda son durum ne? Endeksler, borsa, dolar yükseldi mi? 

Küresel piyasalarda, artan resesyon endişeleriyle negatif bir seyir hakim olurken, bugünden itibaren yoğunlaşacak makroekonomik veri takvimi yatırımcıların odak noktasında bulunuyor. Peki endeksler, borsa, dolar yükseldi mi? 



Analistler, halihazırda Çin'de imalat sanayi tarafında görülen daralmanın yanı sıra hizmet sektöründe de gerilemenin meydana gelmesiyle bölgede risk iştahının ciddi oranda düştüğüne dikkat çekti. 

Kapanışa yakın Japonya'da Nikkei 225 endeksi yüzde 0,4, Güney Kore'de Kospi endeksi yüzde 0,4, Çin'de Şanghay bileşik endeksi yüzde 0,5 ve Hong Kong'da Hang Seng endeksi yüzde 1,3 düşüş gösterdi. 

Küresel piyasalarda son durum ne? Endeksler, borsa, dolar yükseldi mi? 

Yurt içinde dün satıcılı bir seyir yaşanan Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,19 gerileme ile 6.003,90 puandan tamamlarken, gördüğü en yüksek seviye rekorunu 6.076,72 puana ulaştırdı. 

Dolar/TL, dün yüzde 0,2 yükselişle 26,0007'den kapanmasından sonra bugün bankalararası piyasanın açılışında 26,0620 seviyesinden işlem görüyor.

AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistler, Haziran'da üketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 3,91 artmasını öngörüyor.  

Analistler, bugün yurt içinde TÜFE ve ÜFE, yurt dışında ise dünya genelinde hizmet sektörü ve bileşik PMI, ABD'de Fed toplantı tutanakları ve mayıs ayı fabrika siparişlerinin izleneceğine vurgu yaptı. Aynı zamanda analistler, BIST 100 endeksinde 6.100 ve 6.250 seviyelerinin direnç, 5.900 ve 5.800 puanın destek konumunda bulunduğunu da belirtti. 

Emekliler müjde! Yeni zamlı emekli maaşlarının hesaplara yatırılacağı o tarih belli oldu!

Borsa İstanbul'da ilk hedef 7.500 seviyesi! Yatırımcılar bu detayları sakın gözden kaçırmayın!

Konut fiyatları resmen uçtu! Amerika'da ev almak İstanbul’da ev almaktan daha kolay!

5 Temmuz canlı altın fiyatları: Kapalıçarşı gram, çeyrek, yarım, tam, Ata, Atabeşli ve gremse altın ne kadar?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön