28 / 04 / 2024

ABD enflasyon rakamları sonrası dolar, altın ve euroda son durum!

ABD enflasyon rakamları sonrası dolar, altın ve euroda son durum!

Piyasalar tarafından merakla beklenen ABD eylül enflasyon rakamları yüzde 0,4 artarak yıllık yüzde 3,7 olarak gerçekleşti. Peki altın, dolar ve euro kurunda son durum ne? Altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Dolar ne oldu? İşte ABD verileri sonrası altın, dolar ve euroda son durum...



ABD enflasyon rakamları bugün açıklandı. Enflasyon yüzde 0,4 artarak, yıllık bazda 3,7 olarak kaydedildi. Piyasaların beklentisi ise i, enflasyonun aylık bazda yüzde 0,3'e, yıllık bazda ise yüzde 3,6'ya gerilemesi yönündeydi. ABD enflasyon rakamları sonrası altın, dolar ve euro ne kadar oldu?

ABD enflasyon rakamları sonrası dolar, altın ve euroda son durum!
ABD ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI!

ABD enflasyon rakamları aylık bazda, tüketici fiyatlarında yüzde 0,4 ile beklentilerin üzerinde bir artış yaşandı. Piyasalar artışın yüzde 0,3 seviyesinde olmasını bekliyordu.

Gıda ve enerji hariç tutularak hesaplanan çekirdek enflasyon aylık yüzde 0,3, yıllık yüzde 4,1 seviyesine yükseldi. Analistler, çekirdek enflasyonun aylık yüzde 0,3, yıllık ise yüzde 4,1 artış göstereceği yönünde olacağını söylemişlerdi. Çekirdek enflasyonda önceki artış oranı yüzde 4,3 seviyesindeydi.

ABD'de enerji fiyatları aylık yüzde 1,5 artışla, yıllık düşüş hızı yüzde 0,5'e geldi. Gıda fiyatları aylık yüzde 0,2, yıllık yüzde 3,7 artış kaydetti. Eylülde reel ortalama haftalık kazançlar yüzde 0,2 düştü.

ABD enflasyon rakamları sonrası dolar, altın ve euroda son durum!
DOLAR, ALTIN VE EURODA SON DURUM!

ABD enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından, euro dolar paritesi 1,06 seviyesin altına düştü ve saat 16:22 itibariyle 1,0568 seviyesinde işlem görüyor. 

Altın fiyatları ise gün içi kazanımlarını kaybetti. Veriler öncesi 1884 dolara kadar yükselen ons altın saat 16:22 itibariyle 1878 dolardan işlem gördü. Gram altın 1720 TL’den satılıyor. 

Bitcoin ise 26 bin 800 dolar seviyelerinde yatay seyrediyor. Dolar/TL kuru şu dakikalarda  27,80 liradan, euro/TL kuru ise 29,38 liradan işlem görüyor.

İslam Memiş'ten ezber bozan tahmin! Altın, dolar, borsa yatırımcıları kırmızı kodla uyarıldı: Bir risk var...

Altında en az bir yıl beklemeli diyen Hatice Kolçak'tan altın değerinde uyarı: Bu seviyeler alım fırsatı!

Dolar bugün de zirveye yakın! Yükseliş devam ediyor! 12 Ekim Perşembe dolar ne kadar?

Geri Dön