27 / 04 / 2024

Konut fiyatları resmen uçtu! Amerika'da ev almak İstanbul’da ev almaktan daha kolay!

Konut fiyatları resmen uçtu! Amerika'da ev almak İstanbul’da ev almaktan daha kolay!

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) konut enflasyonunu aylık yüzde 4,19 şeklinde açıkladı. Söz konusu bu artıştan sonra gözler de yeniden konut fiyatlarına çevrildi. Son bir sene içinde fahiş derece artan konut fiyatları, adeta yurt dışındaki ev fiyatlarını geçti.



Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararı öncesi 23,54 liradan işlem gören dolar/TL 26 TL’nin de üzerine çıktı. 25,88'den işlem gören Euro/TL de 30 lira sınırına dayandı. Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) tarafından resmi olarak açıklanan tüketici fiyat endeksi verilerinde konut enflasyonu aylık yüzde 4,19’lara ulaştı. Ayrıca verilen detaylara göre, büyük kentlerin dışında son senelerde tatil beldelerindeki konut fiyatlarında da artışlar dikkat çekti.

Konut fiyatları resmen uçtu! Amerika da ev almak İstanbul’da ev almaktan daha kolay!

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Bodrum Yalıkavak Marina’daki konut fiyatları, Avrupa’nın tatil için göz bebekleri arasında yer alan Yunanista’nın Mikanos'ta adasındaki bir villadan pahalı duruma geldi. Mikanos’ta bulunan 250 metrekare olan 6 yatak odalı, havuzlu bir villa 2 milyon 980 bin Euro'ya mevcut euro/TL kuru ile yaklaşık 87 milyon TL’ye satılıyor. Yalıkavak Marina’da ise yine 6 odalı ve havuzlu bir villa ise 208 milyon liraya satılıyor.


Geri Dön