06 / 05 / 2024

Gaz fiyatları resmen uçtu! Sadece bir haftada yüzde 44,7 arttı!

Gaz fiyatları resmen uçtu! Sadece bir haftada yüzde 44,7 arttı!

Avrupa'da doğal gaz fiyatları resmen uçtu. Fiyatları, İsrail-Filistin çatışmasından sonra derinleşen arz güvenliği endişelerine bağlı olarak bir haftada yüzde 44,7 oranında artış gösterdi.



Avrupa'da gaz fiyatları İsrail - Filistin çatışmasının başlamasından sonra artmaya devam ederken, fiyatlar dün yüzde 4,3 oranında yükselişle kapandı.

Avrupa'da derinliği en yüksek olan Hollanda merkezli sanal doğal gaz ticaret noktası TTF'de, kasım vadeli kontratlarda doğal gazın megavatsaat fiyatı önceki gün 53 eurodan kapanmıştı.

Dün 51 avro bandındayken açılan fiyatlar, günü önceki günki kapanışa göre yüzde 4,3 oranındaki zamla beraber 55,3 avrodan kapandı.

Bu kapsamda, kasım vadeli kontratlarda Avrupa'da gaz fiyatları, son bir haftada yüzde 44,7 oranında artış gösterdi.

Gaz fiyatları resmen uçtu! Sadece bir haftada yüzde 44,7 arttı!

İsrail-Filistin çatışmasının 7 Ekim tarihinde başlamasından sonra yükseliş eğilimine giren fiyatlar, İsrail'in talebi üzerine Amerikalı enerji şirketi Chevron'un Doğu Akdeniz'deki Tamar gaz sahasında üretimi durdurmasının arz güvenliğine ilişkin endişeleri körüklemesi ile beraber tırmanışa geçmişti.

Finlandiya ve Estonya arasında doğal gaz akışını sağlayan Balticconnector boru hattında belirlenen olağan dışı basınç düşüşü nedeniyle vanaların kapatılması ve boru hattının onarımının 5 ay devam edeceğinin açıklanması da fiyatlarda yukarı yönlü baskıya neden oldu.

Aynı zamanda, Avrupa'da hava sıcaklıklarının düşmesiyle beraber gaz talebinin yükseleceğine ilişkin beklentiler de fiyatlar üzerinde yukarı yönlü baskı yarattı.

Gaz fiyatları resmen uçtu! Sadece bir haftada yüzde 44,7 arttı!

BAKAN BAYRAKTAR’DAN DOĞAL GAZ AÇIKLAMASI

Öte yandan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Rusya ile enerjinin çok sayıda alanında iş birliğinin başarılı bir şekilde sürdüğünü belirterek, "Türkiye’de bizim amacımız esas itibarıyla bir taraftan doğal gazın bir taraftan da elektriğin, madenlerin içerisinde olduğu daha büyük bir ticaret merkezini, özellikle İstanbul Finans Merkezi’ni gerçekleştirmek. Bu doğrultuda, çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Bayraktar, Rusya'nın başkenti Moskova’da gerçekleştirilen Rus Enerji Haftası kapsamında, açıklamalarda bulundu.

Türkiye ve Rusya'nın enerji sektöründe örnek gösterilebilecek bir iş birliği içerisinde olduğunun altını çizen Bayraktar, "Yalnızca doğal gaz ve nükleer alanında değil, ayrıca petrol, petrol ürünleri ve kömür alanında da ticaretimiz yoğun bir şekilde sürüyor” ifadelerini kullandı.

Çalışanlara müjde! Maaşlara yüzde 25 zam geldi! Resmen açıklandı!  

Bu hastalığınız varsa erken emekli olabilirsiniz! İşte malulen emeklilik hakkı tanınan hastalıklar...

Elinde nakit parası olanlar dikkat! 100 ve 200 bin TL’nin aylık faiz kazançları peş peşe açıklandı!  


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön