02 / 05 / 2024

Çalışanlara müjde! Maaşlara yüzde 25 zam geldi! Resmen açıklandı!  

Çalışanlara müjde! Maaşlara yüzde 25 zam geldi! Resmen açıklandı!  

​​​​​​​Beylikdüzü Belediyesi, yükselen enflasyon karşısında belediye çalışanlarının hak kaybına uğramaması için DİSK Genel-İş Sendikası ile ek protokol imzaladığını açıkladı. Ek protokolle beraber belediye şirket çalışanlarının günlük ücretlerinin yüzde 25, yemek ücretlerine ise yüzde 60 zam yapıldı



Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılan imza törenine; Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, DİSK Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan, CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Mülayim Demirtaş, DİSK Genel-İş Araştırma Daire Başkanı Adil Çiftçi, DİSK Genel-İş İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Ersin Korkmaz, meclis üyeleri, belediye bürokratları, sendika temsilcileri ve bunun yanı sıra belediye emekçileri katıldı.

 Çalışanlara müjde! Maaşlara yüzde 25 zam geldi! Resmen açıklandı!  

ÇALIK: YÖNETİM OLARAK BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ ALIN TERİNİZİN KARŞILIĞINI BULMASI

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık imza töreninde gerçekleştirdiği konuşmada, “Ocak 2023’te bir toplu iş sözleşmesi imzaladık. Bu sözleşme pek çok mesai arkadaşımızı tatmin eden bir sözleşmeydi. Biz her zaman asgari ücretin üstünde maaş ödeyen bir belediye olduk. Maalesef enflasyon karşısında alım gücünüzün çok düştüğünün de farkındayız. Bu kriz dönemlerinde çalışanlarımız için elimizden geleni sonuna kadar yapacağız. Mesai arkadaşlarımızın cumhuriyetimizin yüzüncü yılına yakışır, mutlu ve huzurlu bir hayat kurmaları bizim boynumuzun borcu. Ocak 2023’te yaptığımız toplu iş sözleşmesinden kaynaklanan bütün haklar saklı olmak üzere, eylülden itibaren günlük ücretlerine yüzde 25, yemek ücretlerine de yüzde 60’lık bir zam yapıyoruz. Yemek parasını bütün çalışanlarımızda aynı seviyeye getirerek eşitliği sağlıyoruz. Yönetim olarak ilk önceliğimiz çabamız ve alın terinizin karşılığını bulması. Hak edenin, hakkını alacağı bir düzeni inşallah hep beraber inşa edeceğiz” dedi.

 Çalışanlara müjde! Maaşlara yüzde 25 zam geldi! Resmen açıklandı!  

“İŞÇİ SINIFI SORGULAYARAK MÜCADELESİNİ YÜRÜTMELİDİR”

DİSK Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan ise “Üretiyor, çalışıyor ve insanca yaşayacak bir maaş istiyoruz. Türkiye hepimize yeter. Fakat çalıştığımız halde üç ay sonra iş sözleşmesinin anlamı kalmıyor. Ek protokol yapmak zorunda kalıyoruz. Zor dönemler ve şartlardayız. Türkiye’de demokrasi, hukuk ve adalet olmazsa netice ekonomiye de yansır. Alın terimiz, emeğimiz, çocuklarımızın geleceği ve Türkiye’nin yarınları için işçi sınıfı sorgulayarak mücadelesini yürütmelidir. Sınıf bilinciyle, donanımlı biçimde tahlil edip sorgulayacağız ve alın terimiz için ses çıkaran bir işçi sınıfı meydana getireceğiz. Bu tabloda emekçilerin mağdur olmaması amacıyla olabildiği kadar gücünü katarak bir ek protokol sürecini bize sunan Sayın Başkanımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.

Elinde nakit parası olanlar dikkat! 100 ve 200 bin TL’nin aylık faiz kazançları peş peşe açıklandı!  

Bu hastalığınız varsa erken emekli olabilirsiniz! İşte malulen emeklilik hakkı tanınan hastalıklar...

KKM’de parası olanlar dikkat! Bakan Şimşek’ten kur korumalı mevduata ilişkin büyük yankı uyandıracak açıklama!

Geri Dön