27 / 04 / 2024

Kasım ayında kiraya yüzde kaç zam geldi?

Kasım ayında kiraya yüzde kaç zam geldi?

Kira sözleşme süresinin dolması halinde herhangi bir fesih bildiriminde bulunulmamışsa sözleşme yenilenmiş oluyor. Yenilenen sözleşmelerde ise kiraya zam yapılıyor. Peki, 2015 Kasım ayında kiraya yüzde kaç zam geldi?



Kasım ayında kiraya yüzde kaç zam geldi?

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor.


Gayrimenkul kiralamalarında bu sözleşme ancak tarafların karşılıklı istediği ve de kanunda belirtilen haklı gerekçelerin doğması halinde feshedilebiliyor.


Sözleşme süresinin dolması halinde herhangi bir fesih bildiriminde bulunulmamışsa sözleşme yenilenmiş kabul ediliyor. Yenilenen sözleşmelerde ise kiraya zam yapılıyor. Peki, 2015 Kasım ayında kiraya yüzde kaç zam geldi?


Kasım ayı kira zammı:

Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2015 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 0,20 düşüş, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 7,59 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,74 artış ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 5,58 artış gösterdi."


Kira artış hesaplamalarında yukarıdaki ÜFE oranlarından bir önceki yılın aynı ayına göre değişim oranı kullanılıyor. Buna göre, meskendeki kiracıya yüzde 5,74 oranında zam yapılacak.



Enflasyon oranları Kasım 2015!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön