10 / 05 / 2024

Konut fiyatları resmen uçtu! Amerika'da ev almak İstanbul’da ev almaktan daha kolay!

Konut fiyatları resmen uçtu! Amerika'da ev almak İstanbul’da ev almaktan daha kolay!

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) konut enflasyonunu aylık yüzde 4,19 şeklinde açıkladı. Söz konusu bu artıştan sonra gözler de yeniden konut fiyatlarına çevrildi. Son bir sene içinde fahiş derece artan konut fiyatları, adeta yurt dışındaki ev fiyatlarını geçti.



Yalıkavak Marina'da konut fiyatlarında Miami’yi geçti

Ayrıca verilen detaylara göre, diğer bir taraftan Yalıkavak Marina, Mikanos’un dışında, ABD’nin göz bebeği Miami’den de daha pahalı. Miami, dizi, film ve bilgisayar oyunlarına konut sahibi yapmasıyla meşhur. Yine Miami’de 4 milyon 890 bin dolara (127 milyon TL) satılan, altı odalı bir villa, Yalıkavak’ta 208 milyon liralık villadan daha ucuza satış sitelerinde yer alıyor.

Konut fiyatları resmen uçtu! Amerika da ev almak İstanbul’da ev almaktan daha kolay!

Halk TV'den Ali Macit imzalı habere göre, mega kent İstanbul’da yaşayanlar şehrin yoğun trafik ve beton yığınına dönüşmüş hali sebebiyle Mecidiyeköy’e “Mecidiyeköy cehennemi” diyor. Fakat halen İstanbul’un konut fiyatları bakımından en pahalı semtleri arasında bulunuyor. Mega kent İstanbul, Türkiye’deki konut fiyatlarının fırladığı en yüksek şehir. TL’nin değer kaybı, yaşanan ekonomik krizle, Zorlu Center’daki ev fiyatları, ABD’nin en meşhur yerlerinden biri olan Central Park'taki rezidans fiyatlarını bile geçti.

Zorlu Center'da boğaz manzaralı, 300 metrekare bir konut 200 milyon liraya satılıyor. ABD’de yer alan ve dünyanın en çok ziyaret edilen parkları arasındaki Central Park’ta, benzer bir daire 1 milyon 649 bin dolara (42 milyon 995 bin lira) alıcı buluyor.

ENAG, Haziran 2023 enflasyon rakamlarını duyurdu: Yıllık enflasyon yüzde 108,5, aylık enflasyon yüzde 50.53!

Kiralık ev fiyatları vatandaşın cebini yakıyor! İstanbul'un bu 3 ilçesinde konut fiyatları resmen fırladı!

Konut tercihinde rota yeniden oluşturuldu! Bu iki bölgeye dikkat!


Geri Dön