11 / 05 / 2024

Beyoğlu Hacıhüsrev Kentsel Dönüşüm Polat İnşaat

Beyoğlu Hacıhüsrev Kentsel Dönüşüm Polat İnşaat

Polat İnşaat ve Polat Holding’in patronu Adnan Polat tarafından Beyoğlu Hacıhüsrev’de yapılacağı otel ve konut projesinde son durum nedir? Polat İnşaat, Hacıhüsrev projesinde hangi aşamada?

Ekrem İmamoğlu: Beyoğlu'nun kentsel dönüşüm ve tapu sorununu mahalle mahalle ele alacağız!

Yerel seçim sonrası ilk ziyaretini Beyoğlu Belediyesi Başkanı İnan Güney’e yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beyoğlu’nun kentsel dönüşüm ve tapu sorunları olduğunu ve bunları mahalle mahalle ele alacaklarını söyledi.

Beyoğlu Belediyesinin kentsel dönüşüm hazırlıklarına tepki: Afet yasası geri çekilsin!

Beyoğlu Belediyesinin rant odaklı kentsel dönüşüm hazırlıkları, vatandaşları tepkilerine neden oldu. Vatandaşlar, afet yasasının geri çekilmesine ilişkin çağrıda bulundu. İşte o açıklamalar...

Kentsel Dönüşüm Yasası için ilk uygulama Talan Beyoğlu'nda başladı!

Kentsel dönüşümde yeni bir dönemi başlatacak olan yasanın uygulaması için ilk hazırlıklar Talan Beyoğlu'nda başladı.

Yeni kentsel dönüşüm yasasında ilk adım Beyoğlu Belediyesi'nden geldi: Binaların fotoğrafları çekiliyor! 

Kentsel dönüşümde yeni bir dönemi başlatacak yasal değişikliğin Meclis’ten jet hızıyla geçtiği gün, Beyoğlu Belediyesi de çalışmaları başlattı. İşte detaylar..

Beyoğlu Hacıhüsrev Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Beyoğlu ilçesi, Hacıhüsrev Mahallesi, 1630 ada, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 14, 16 parseller ve 13, 15 parsellerin bir kısmı ile bir kısım tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 16.03.2023 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

İstanbul'da kentsel dönüşüm tam gaz: Beyoğlu ve Kağıthane'de 1.086 konutun teslimi yapıldı!

İstanbul'un Beyoğlu ve Kağıthane ilçelerinde, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 1.086 adet konut hak sahiplerine teslim edildi. İşte ayrıntılar...

Beyoğlu'nda kentsel dönüşüm hızlanıyor: Emlak Konut GYO da proje geliştirecek!

İstanbul'da olası deprem karşı başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları Beyoğlu ilçesinde de tüm hızıyla devam ediyor. Belediye Başkanı Yıldız, kentsel dönüşüm çalışmalarının Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Emlak Konut ve belediyenin birlikte yapacağını aktardı.

Kentsel dönüşüm bölgelerinde satış fiyatları en fazla Beyoğlu'nda, kiralar ise en fazla Esenler'de arttı!

15 milyondan fazla kişinin yaşamını sürdürdüğü İstanbul, kentsel dönüşüm çalışmalarının odak noktası oldu. Kentsel dönüşüm bölgelerinde değer değişimine bakıldığında satış fiyatlarında en fazla artış Beyoğlu, kirada en fazla artışın ise Esenler’de olduğu görüldü.

Beyoğlu Hacıahmet Mahallesi plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Beyoğlu ilçesi, Hacıahmet Mahallesi, 1195 ada, 29 parseldeki Hamam ve Çevresine ilişkin 1/5000 ölçekli 13.07.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Hacıhüseyinoğlu İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hacıhüseyinoğlu İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Güngören'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Osman Serhat Hacıhüseyinoğlu ve Sabri Hacıhüseyinoğlu ortaklığında kuruldu.

Semt İstanbul Beyoğlu Gayrimenkul Kiralama Ve Turizm Limited Şirketi kuruldu!

Semt İstanbul Beyoğlu Gayrimenkul Kiralama Ve Turizm Limited Şirketi Beyoğlu'nda 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Halit Fatih Karğın, Hüzeyme Karğın, Kenan Karğın ve Özlem Belinay Karğın ortaklığında kuruldu. 

Beyoğlu Fetihtepe Mahallesi kentsel dönüşüm projesinde yeni süreç!

Bir süredir şehir yenileme projesi süren Beyoğlu Fetihtepe Mahallesi 3550. adada beklenen süreç için düğmeye basıldı ve önceden tebliğ edilen hukuki sürede evlerini tahliye etmeyen hak sahiplerinin binalarında elektrik, su ve doğalgaz erişimi kesildi. 

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız'dan CHP'ye kentsel dönüşüm eleştirisi!

Merakla beklenen Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi 1. Etap Şelale Evleri'ndeki konutların tesliminde önemli açıklamalar yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, "CHP örgütü engellemek için her şeyi yapıyor" dedi.

Beyoğlu Hacıhüsrev Kentsel Dönüşüm Polat İnşaat Haberi

Beyoğlu Hacıhüsrev Kentsel Dönüşüm Polat İnşaat



Adnan Polat, sahibi olduğu Polat Holding bünyesindeki Polat İnşaat tarafından, İstanbul'un Beyoğlu İlçesi Hacıhüsrev Mahallesi’nde otel projesi gerçekleştireceğini Mayıs 2013’te açıklamıştı. Polat’ın açıklamalarında otel etrafındaki gecekonduların yerine de mahalle sakinleri için kentsel dönüşüm kapsamında konut projesi gerçekleştireceklerini söylemişti. 


Peki Polat İnşaat’ın Hacıhüsrev Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamındaki durumu nedir? Polat İnşaat, Hacıhüsrev’de neler yaptı?


Bu soruları cevaplamadan önce Hacıhüsrev Kentsel Dönüşüm projesine bir göz atalım...



Hacıhüsrev planları ne zaman onaylandı?


Osmanlı mimarisine uygun olarak tasarlanacak Beyoğlu Hacıhüsrev kentsel dönüşüm projesinde, rezidans ve ticaret merkezi yer alacak. Riskli bölge olarak ilan edilen Hacıhüsrev'de hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan onay 11 Mayıs 2013 tarihinde çıktı.



Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat...



Adnan Polat’ın Hacıhüsrev planları neler?


Polat Holding, İstanbul Hacıhüsrev'deki arsasına...