05 / 05 / 2024

Ekrem İmamoğlu: Beyoğlu'nun kentsel dönüşüm ve tapu sorununu mahalle mahalle ele alacağız!

Ekrem İmamoğlu: Beyoğlu'nun kentsel dönüşüm ve tapu sorununu mahalle mahalle ele alacağız!

Yerel seçim sonrası ilk ziyaretini Beyoğlu Belediyesi Başkanı İnan Güney’e yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beyoğlu’nun kentsel dönüşüm ve tapu sorunları olduğunu ve bunları mahalle mahalle ele alacaklarını söyledi.



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart 2024 tarihindeki yerel seçimleri kazanarak Beyoğlu Belediye Başkanı olan İnan Güney’e tebrik ziyareti gerçekleştirdi. Tele1'in aktardığı habere göre İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu söz konusu ziyaret öncesinde, Güney ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla beraber, İstiklal Caddesi’nde incelemeler yaptı. . İmamoğlu ve Güney, yaklaşık olarak bir saat devam eden İstiklal turundan sonra Şişhane’deki Beyoğlu Belediye Bakanlığı’nın merkez binasına ulaştı.

‘SON 5 SENEDİR BEYOĞLU’NA DÖNÜK BİR STRATEJİK ÇALIŞMA YÜRÜTTÜK’

Yaptığı açıklamada “Beyoğlu” denildiği zaman ilk akla gelen noktalardan bir tanesinin İstiklal Caddesi ve çevresi olduğunu dile getiren Ekrem İmamoğlu, “Taksim, Gezi Parkı… Pek çok mevzusu var. Her sokağı belki kendi içinde mevzulara sahip veya geçmişten bugüne birtakım konulara, çelişkilere, problemlere sahip.  Fakat her konusuyla ilgili de hazırlıklarımız zaten var. Biliyorsunuz; son 5 senedir Beyoğlu’na dönük bir stratejik çalışma yürüttük. Bunları da toparlamak üzereyiz. Yerel seçimlerden önce de zaten hakim olduğunuz bir çalışma. Umut ederiz, Beyoğlu’na böyle farklı bir çağı, farklı bir dönemi, geçmişten bugünlere iyilerini muhafaza ederek, eksiklerini tamamlayarak, sıkıntılı hallerini değişimle daha güzel bir yere dönüştürerek, elbette büyük işler başaracağız Beyoğlu’nda birlikte” dedi.

Ekrem İmamoğlu: Beyoğlu nun kentsel dönüşüm ve tapu sorununu mahalle mahalle ele alacağız!

‘BEYOĞLU’NDA EŞ GÜDÜMLÜ BİR ÇALIŞMAYI HAYATA GEÇİRECEĞİZ’

Açıklamasında Beyoğlu İstiklal Caddesi’nin hassas bir nokta olduğuna değinen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Elbette altyapısıyla ilgili konularımız da var. Malum, aslında bir değişim de öngörmüştük. Çok da iyi gelmişti. Çok soluk aldırmıştı. Keyifle karşılanmıştı fakat yaşanan talihsiz terör saldırısının, sanki bir parçasıymış gibi yorumlandı ve o ortaya koyduğumuz güzel gelişim, sıkıntıya uğradı. Fakat İstiklal Caddesi, Taksim veya Cumhuriyet Meydanı, aslında iyiliklerin, güzelliklerin, hak aramanın aynı zamanda, demokrasinin de buluşma noktaları. Hem Taksim Meydanı’nda hem İstiklal Caddesi’nde bugün de bazı tespitler yaptık. Tabelalarından, binaların estetik haline, onların iyileştirilmesinden kullanım biçimlerine, sokaklarına varana kadar şimdi daha eş güdümlü bir çalışmayı, Beyoğlu Belediyesi’yle güçlü bir biçimde harekete geçiriyor olacağız” dedi.

‘BEYOĞLU'NUN KENTSEL DÖNÜŞÜM VE TAPU SORUNUNU MAHALLE MAHALLE ELE ALACAĞIZ’

Beyoğlu’nun kentsel dönüşüm ve tapu sorunları olduğuna da değinen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Ayakta kalabilme konusunda özenli beklentileri olan hemşerilerimiz var. O alanı da hem iyi bildiğinize şahidim hem de bu konuda vatandaşlarla uyumlu bir çözüm üretme kabiliyetine de sahip olduğunuzu biliyorum. Orada da çok fazla işimiz var. Mahalle mahalle ele alacağız. İnşallah hem yaşayanlarına mutluluk, huzur hem mega kent İstanbul’a çok güzel mesajlar veren ve bir ev sahipliği yapan Beyoğlu; ama bir o kadar da hem Türkiye hem uluslararası arenaya da geçmişiyle,  sanatıyla, kültürüyle çok büyük mesajlar vermeye aday bir Beyoğlu’nu beraber oluşturacağız. Yolunuz açık olsun. Başarılar dilerim. İnşallah 1 sene sonra bambaşka işleri konuşuyor olacağız. İnşallah Beyoğlu’nda her şey çok güzel olacak” diye konuştu.

 

Konutta makas değişikliği! Fiyatlar ne olacak?

Konut krizi kapıda mı? 

Turizm firmaları ‘yazlık kiralama’ işine girdi! 


Geri Dön