28 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm bölgelerinde satış fiyatları en fazla Beyoğlu'nda, kiralar ise en fazla Esenler'de arttı!

Kentsel dönüşüm bölgelerinde satış fiyatları en fazla Beyoğlu'nda, kiralar ise en fazla Esenler'de arttı!

15 milyondan fazla kişinin yaşamını sürdürdüğü İstanbul, kentsel dönüşüm çalışmalarının odak noktası oldu. Kentsel dönüşüm bölgelerinde değer değişimine bakıldığında satış fiyatlarında en fazla artış Beyoğlu, kirada en fazla artışın ise Esenler’de olduğu görüldü.



Gayrimenkul sektöründe hareketlilik devam ediyor. Yapay zeka ile gayrimenkul değer tespiti yapan Endeksacom’un verilerine göre, mega kent İstanbul genelinde konut satış fiyatlarında yıllık değer artışı yüzde 203, kiralarda değer artışı ise yüzde 150 seviyesinde gerçekleşti. İstanbul genelinde ortalama konut metrekare satış fiyatı 22 bin 49 Türk Lirası, ortalama metrekare kira 99 Türk Lirası, ortalama konut satış fiyatı  2 milyon 645 bin 880 Türk Lirası, ortalama kira ise 10 bin 887 Türk Lirası oldu. 

Kentsel dönüşüm bölgelerinde satış fiyatları en fazla Beyoğlu nda, kiralar ise en fazla Esenler de arttı!

Diğer bir taraftan mega kent İstanbul’da kentsel dönüşüm pek çok ilçede sürüyor, ancak en yoğun kentsel dönüşüm olan ilçeler Bağcılar, Bayrampaşa, Beşiktaş, Beyoğlu, Büyükçekmece, Esenler, Esenyurt, Güngören, Küçükçekmece, Pendik, Şişli, Üsküdar ve Zeytinburnu. 

Verilen detaylara göre, kentsel dönüşüm bölgelerinde değer değişimine bakıldığında satış fiyatlarında en fazla artışın Beyoğlu, kirada en fazla artış ise Esenler’de gerçekleştiği görültü. Endeksacom’un verilerine göre, Beyoğlu’nda konut satış fiyatları son bir yılda yüzde 323 artış gösterirken, ortalama konut metrekare satış fiyatı 34 bin 756 TL, ortalama konut fiyatı 3 milyon 475 bin 600 TL şeklinde oldu. Esenler’de ise kiralar son bir yılda yüzde 252 artış gösterirken, ortalama metrekare kira 86 Türk Lirası, ortalama kira 8 bin 600 Türk Lirası oldu.


Geri Dön