28 / 04 / 2024

İstanbul'da kentsel dönüşüm tam gaz: Beyoğlu ve Kağıthane'de 1.086 konutun teslimi yapıldı!

İstanbul'da kentsel dönüşüm tam gaz: Beyoğlu ve Kağıthane'de 1.086 konutun teslimi yapıldı!

İstanbul'un Beyoğlu ve Kağıthane ilçelerinde, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 1.086 adet konut hak sahiplerine teslim edildi. İşte ayrıntılar...



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm çalışmaları çerçevesinde İstanbul'un Beyoğlu ve Kağıthane ilçelerinde 1086 konutun hak sahiplerine teslim edildiğini açıkladı. 

Bakanlıktan konuya ilişkin gelen açıklamaya göre,  İstanbul'un dört bir yanındaki riskli yapılar dönüştürülmeye, vatandaşların sağlam ve güvenli evlerine kobuşturulması sürecine devam ediliyor. 

Bu çerçevede, İstanbul'un Kağıthane ilçesindeki Yahya Kemal Mahallesi'nde 688 konut ile Beyoğlu'nun Sütlüce ve Örnektepe mahallelerinde yer alan 398 adet konut tamamlandı ve hak sahiplerine teslimi gerçekleştirildi.

İstanbul da kentsel dönüşüm tam gaz: Beyoğlu ve Kağıthane de 1.086 konutun teslimi yapıldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, konu ile ilgili gerçekleştirdiği açıklamasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde ülkedeki sağlıksız yapı stokunu yenilemek ve vatandaşlara güvenli yaşam alanları oluşturmak için kentsel dönüşüm çalışmalarını sürdürdüklerini vurguladı. 

Bakan Özhaseki, megakent İstanbul'u afetlere karşı dirençli hale getireceklerine de dikkat çekerek, "Kağıthane ve Beyoğlu ilçelerinde yaptığımız toplam 1086 konutumuzu, çevre düzenlemesi ve çocuk oyun alanlarını da tamamlayarak vatandaşlarımıza teslim ettik. Güle güle otursunlar. İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Özhaseki, kararlı olduklarını belirterek, "İstanbul'umuzdaki sağlıksız yapı stokunu vatandaşımızla el ele vererek kentsel dönüşümle yenileyeceğiz" açıklamasında bulundu.

İstanbul'un Beyoğlu ve Kağıthane ilçelerinde kentsel dönüşümle yeni, sağlam ve güvenli konutlarını teslim alan vatandaşlar, projede bulunmaktan mutlu olduklarını dile getirdi. 

İstanbul da kentsel dönüşüm tam gaz: Beyoğlu ve Kağıthane de 1.086 konutun teslimi yapıldı!

Bunun yanı sıra, İstanbul Büyükçekmece'de de kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Aktarılan son dakika bilgilerine göre, Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm çalışmaları doğrultusunda son on yıl içinde 1.052 adet binanın yıkımı gerçekleştirildi. Kentsel dönüşüm çerçevesinde 138'i acil olacak şekilde 3 bin adet binanın da süreç içinde dönüştürülmesi planlanıyor. 

Büyükçekmece Belediyesi yetkilileri, vatandaşlara dönüşüm için Deprem ve Kentsel Dönüşüm Bürosu ile iletişime geçmelerini önerdi. Ayrıca, yetkililer 2000 senesinden önce yapılmış olan binalarını inceletmeleri ve kentsel dönüşüm kararı almaları ile ilgili çağrı yaptı.

Kuru çaya 3 ayda üçüncü zam geldi!

Esenler'deki 50 bin konutluk kentsel dönüşüm projesinde son durum ne? Yol haritası açıklanıyor! 

Fenercioğlu İspanya’ya yapacağı yatırım ile dünyaya açılıyor!

Büyükçekmece'de deprem hazırlığı: 3 bin bina dönüşecek! 


Geri Dön