27 / 04 / 2024

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm tam gaz! 2024'te 15 bin konut dönüşmüş olacak!

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm tam gaz! 2024'te 15 bin konut dönüşmüş olacak!

Gaziosmanpaşa'da, kentsel dönüşüm çerçevesinde devam eden projelerle 2024 yılının sonuna kadar toplam 15 bin konut dönüşmüş olacak. İşte ayrıntılar...



Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, nüfusun yoğun olduğu ilçede yerinde dönüşüm gerçekleştirdiklerine dikkat çekerek, konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İlçedeki yapı stokunda 263 bin 602 bağımsız birim olduğunun, bunun yaklaşık üçte ikisinin 1999 yılı öncesi inşa edilen binalar olduğunun altını çizen Hasan Tahsin Usta, Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşümünü yaptıklarını söyledi. 

Kentsel dönüşüm çalışmaları çerçevesinde kent,in üçte birinin riskli alan ilan edildiğinin altını çizen Usta, konuya ilişkin açıklamasında "İlk kentsel dönüşüm başlangıcı Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı döneminde hemen bitmiş olan konutların olduğu bölgeden verilmişti. O günden bugüne 15 bin konut planladık" ifadelerine yer verdi. 

Planladıkları 5 bin 502 konutu hak sahiplerine teslim ettiklerine ve 4 bin 661 konutun şu anda devam ettiğine dikkat çeken Usta, "Yaklaşık 3 bin 796 konutumuz da başlama aşamasında. 2024 yılı sonuna kadar toplamda 15 bin konutu tamamlamış, hak sahiplerine teslim etmiş olacağız" açıklamasında bulundu.

Gaziosmanpaşa da kentsel dönüşüm tam gaz! 2024 te 15 bin konut dönüşmüş olacak!

Hasan Tahsin Usta, ilçede 15 bin 253 riskli yapının dönüştürüldüğüne, toplamda da 30 bin konutun dönüştürülmüş olarak şehre kazandırılacağına vurgu yaptı. 

Kentsel dönüşümde yalnızca bina değil altyapının, okul, park, cami, yol, yaşam alanlarının da yapıldığını dile getiren Usta, bugüne kadar yapılan projelerin yalnızca yatırım maliyeti açısından 6 milyar TL'ye  tekabül ettiğini de belirtti. "Bu projeler tamamlandığı zaman, yani 15 bine yakın konutu bitirdiğimizde 15-20 milyar lira arasında bir yatırım bedeline tekabül etmiş olacak. Bu yatırım maliyeti tabii ki kıymete dönüştüğü zaman bu şehirde kalacak" diye konuşan Usta, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremler ve ardından yaşanan süreç ile ilgili de konuştu.

Açıklamasında "Şu çağrıyı yapmak zorundayız. 2014 yılından beri cansiperane, gecemizi gündüzümüze katarak adeta bir seferberlik ilan etmiş şekliyle arsamızı, paramızı, bütün imkanımızı bu dönüşümün içine katarak ama ondan çok da önemlisi Sayın Cumhurbaşkanımız ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımızın da her türlü desteğini arkamıza alıp bu konutları dönüştürmeye gayret ediyoruz" ifadelerini kullanan Usta, devlet olarak, devletin temsilcisi olarak, yerel yönetimler olarak kentsel dönüşümün artık bir ihtiyaç, bir zaruret olduğunu, artık tek çıkış yolu olduğunu söylediklerine dikkat çekti. 

Usta, konuya ilişkin "Eğer geleceğimizi düşünüyorsak, sağlam ve güvenli bir ortamda yaşamak, geleceğe umutla ve güvenle bakmak istiyorsak tek çözüm kentsel dönüşümdür" şeklinde konuştu. 

Gaziosmanpaşa da kentsel dönüşüm tam gaz! 2024 te 15 bin konut dönüşmüş olacak!

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Usta, kentsel dönüşümle ilgili hükümetin ciddi çabalar sarf ettiğine, teşvik kredilerinin verildiğini, vatandaşın binasına kentsel dönüşüm yapması için her türlü kolaylığın sağlandığını vurguladı ve ilçede 3-5 sene öncesine kadar evini yaptırmak istemeyenlerle uğraşmak zorunda kaldıklarına dikkat çekti. 

"Bizi 'rantsal dönüşüm yapıyorsunuz. Evimizi yıkıyorsunuz. Bizi mağdur ediyorsunuz' diye inanılmaz yoran bir kesim vardı. Tabii ki bunların arkasında da Türkiye'de her zaman olduğu gibi bir şey yapanlara yaptırmamak için para, zaman, enerji harcayan bir kesim vardı" açıklamasında bulunan Usta, bunların kendilerini oldukça meşgul ettiğinin, zamanlarını aldığının ve engellediğinin altını çizdi. Dönüşüme engel olanların depremler sonrasında, Artık biz de kentsel dönüşüm istiyoruz' diye kendilerine dönüş yaptığının altını çizdi. 

Gaziosmanpaşa da kentsel dönüşüm tam gaz! 2024 te 15 bin konut dönüşmüş olacak!

BAĞLARBAŞI'NA 3 BİN 500 KONUT YAPILIYOR 

İki hafta önce Gaziosmanpaşa'da yeni bir temel atma töreni gerçekleştirildiğini belirten Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, "Hemen yanı başımızda 796 konut inşa ettik, insanlar oturuyor. Arka tarafımızda 844 konut var, insanlar oturmaya başladı. Onun arkasında inşallah yakın zamanda bitecek olan 928 konutluk projemiz var. Burası başlayan konut alanımız. İki hafta önce temelini attık. 863 konut, 28 dükkan, yani 891bağımsız birim" açıklamasında bulundu ve Sarıgöl Bağlarbaşı Mahallesinde yaklaşık 3 bin 500 konut yapıldığını söyledi. 

Burada hak sahipleri kendilerini oyalamasaydı, geçen sene teslim edilen konutlarla, bu sene teslim edilen konutlar gibi bunların da tamamlanmış olacağına, vatandaşların oturacağına dikkat çeken Usta, açıklamasını "Ne yazık ki 2-3 yıl bizi oyaladılar. Üç yıl sonra başlayabildik" diyerek tamamladı. 

Büyükşehir'de kiradan ucuz 2.554,86 TL'ye konut imkanı!  TOKİ  2+1, 1+1 evleri peş peşe listeledi! İşte detaylar...

Konut kredisi faizlerinde sert yükseliş: 17 puan birden fırladı!

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Arabuluculuk 1 Eylül'de resmen başlıyor: Hangi anlaşmazlıklar arabulucuya gidecek? 


Geri Dön