27 / 04 / 2024

Konut kredisi faizlerinde sert yükseliş: 17 puan birden fırladı!

Konut kredisi faizlerinde sert yükseliş: 17 puan birden fırladı!

Seçimlerin ardından yeni ekonomi yönetimiyle birlikte yaşanan politika değişikliği konut kredisi faizlerinde sert yükselişe neden oldu. Konut kredisi faiz oranları ne oldu? Konut kredisi faizleri yüzde kaç arttı? İşte güncel konut kredisi faiz oranı...



Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın politika faiz artırımı, sadeleşme ve miktarsal sıkılaştırma adımları kredi faizlerini artırdı. Konut kredi faizleri yüzde 18 seviyesinden yüzde 35 seviyesine yükseldi. 

KONUT KREDİSİ FAİZLERİ FIRLADI!

Ekonomim'den Şebnem Turhan'ın haberine göre, konut kredi faizleri 2 Haziran tarihinde yüzde 18,05 iken 4 Ağustos itibariyle yüzde 35,1 seviyesine yükseldi. 

Böylece 9 haftada konut kredi faizleri 17.05 puan birden yükseldi. 4 Ağustos haftasında ise konut kredi faizi bir önceki haftaya kıyasla ise 1.11 puan arttı.

Konut kredisi faizlerinde sert yükseliş: 17 puan birden fırladı!

İHTİYAÇ KİREDİSİ FAİZLERİ DE ARTTI!

2 Haziran haftasında ihtiyaç kredi faizlerinde de artıl görüldü. İhtiyaç kredisi faizleri yüzde 40,14 seviyesinde iken 4 Ağustos itibariyle yüzde 47,72 seviyesine yükseldi. 

Öte yandan benzer artışlar taşıt kredilerinde de görüldü. Taşıt kredi faizi 4 Ağustos haftasında bir önceki haftaya kıyasla 2.5 puan gerilese de 2 Haziran haftasına göre 5.7 puan yükseldi.  Taşıt kredi faizleri yüzde 36,64'e geldi. 

Konut kredisi faizlerinde sert yükseliş: 17 puan birden fırladı!

KONUT KREDİSİ FAİZLERİ DÜŞERSE KONUT FİYATLARI NE OLUR?

Konut kredilerinin yükselmesi ile konut sahibi olmak isteyen milyonlarca kişi konut fiyatlarının ne olacağını merak ediyor. Yükselen konut kredidi faiz oranlarınınaşağı çekilmesi ve limitlerin de yükseltilmesi gerektiğine vurgu yapan  İzmir  Emlak Komisyoncuları Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Güleroğlu, bunların  yapılması halinde  gayrimenkul sektöründe yeniden bir canlılığın başlayacağını belirterek, konut kredisi aşağı düştüğünde de konut fiyatlarının yüzde 35-50 civarı artacağını kaydetti.

Güleroğlu, konut kredisi faiz oranlarının çok yükseldiğini, özel bankaların konut kredi faizlerinin yüzde 2,5’ seviyesinden başlattığını aktardı. Öte yandan düşük faizli kredilerde ise limitlerinin aşağı çekildiğine vurgu yapan Güleroğlu, "Yani bugün bankalar talep edilen kredinin yüzde 25’ini karşılıyor, geri kalan meblağın vatandaşın tamamlaması gerekiyor, vatandaşta da para yok" ifadelerini kullandı.

Konut sektöründe düşük nabız: Kredi faizleri yükseldi satışlar çakıldı! 

Konut kredisinde şartlar değişti! Bankalardan yeni hamle geldi

Ev alırken ekspertiz masrafı kime ait?

Konutta kredi çıkmazı: Faizler yükselince bankalar muslukları kapattı, en son 5 yıl önce böyle olmuştu!

Geri Dön