27 / 04 / 2024

Esenler'deki 50 bin konutluk kentsel dönüşüm projesinde son durum ne? Yol haritası açıklanıyor! 

Esenler'deki 50 bin konutluk kentsel dönüşüm projesinde son durum ne? Yol haritası açıklanıyor! 

17 Ağustos'un 24'üncü yıl dönümünde, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler'in yüzde 57’sinden fazlasını nasıl yenilediklerini, 50 bin konutluk Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesindeki son durumu proje alanlarında açıklayacak. 



Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, 17 Ağustos 1999 tarihinde meydana gelen ve binlerce vatandaşın yaşamını yitirmesine neden olan Marmara Depremi'nin 24’üncü yılında, "Hayat Kurtaran Dönüşüm” konulu bir basın toplantısı gerçekleştirecek ve basın mensupları ile proje alanlarını gezecek. 

Kahvaltıyla başlayacak olan program, Esenler’de 2012 senesinden bu güne tamamlanan bazı kentsel dönüşüm projeleri (Havalanı Mah., Turgutreis Mah., Oruçreis Mah.) ile eski binaların yıkım çalışmalarının sürdüğü  sahaların dolaşılmasıyla devam edecek. 

Esenler deki 50 bin konutluk kentsel dönüşüm projesinde son durum ne? Yol haritası açıklanıyor! 

50 bin konutla Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesi sahasında da incelemeler yapılacak olan programın sonunda, Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, geçen Ağustos ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törenle konutları teslim edilen 15 Temmuz Mahallesi sakinleri ile bir araya gelecek. 

Esenler’in değişik mahallelerinde süren kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili de bilgi verecek olan M. Tevfik Göksu, Esenler’deki kentsel dönüşüm çalışmalarının ne zaman biteceği ile ilgili yol haritasını da paylaşacak. 

Kentsel dönüşüm basın toplantısında, hiçbir mühendislik hizmeti almadan yapılan binalardaki ibretlik imalat hatalarının fotoğraflarının bulunduğu sergi de görülebilecek. 

Söz konusu toplantı, 16 Ağustos 2023 tarihinde saat 09:30'da Surname Restaurant ile başlayacak. 

Kamuran Akbay: Kira fiyatları, konut satışlarını tetikliyor!

Uzman isimler bölge vererek tek tek açıkladı: Deprem için şanssız konumdalar! Yeni büyük depremler olacak mı?

Büyükçekmece'de deprem hazırlığı: 3 bin bina dönüşecek! 


Geri Dön