28 / 04 / 2024

Büyükçekmece'de deprem hazırlığı: 3 bin bina dönüşecek! 

Büyükçekmece'de deprem hazırlığı: 3 bin bina dönüşecek! 

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm çalışmaları çerçevesinde son 10 senede 1052 bina yıkıldı. Dönüşüm çalışmaları kapsamında 138'i acil olacak şekilde 3 bin binanın dönüştürülmesi planlanıyor...



Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Büyükçekmece Belediyesinden alınan son dakika bilgilerine göre, beklenen olası Marmara depremine karşı 1999 yılı öncesinde inşa edilen eski binaların dönüşüm çalışmaları devam ediyor. 

Ada bazlı kentsel dönüşümü teşvik ederek bu yöndeki çalışmalara ağırlık veren belediye, kentsel dönüşümle beraber yeşil alan dokusunun korunması, kent silüetinin bozulmaması ve daha yaşanabilir yaşam alanlarının hazırlanması için çalışmalarını sürdürüyor. Büyükçekmece Belediyes, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yerinde dönüşümü esas alıyor. 

Bu çerçevede, ilçenin merkez mahallelerinde 1000 metrekare üzerinde olan ve birleşen parsellerde, ada bazlı olmak üzere mevcut imar planlarındaki kat adedine ilave 1 kat uygulaması yapılarak vatandaşların anlaşma koşullarının kolaylaştırılması planlanıyor. 

Büyükçekmece de deprem hazırlığı: 3 bin bina dönüşecek! 

BÜYÜKÇEKMECE'DE HER HAFTA 5 İLE 10 BİNA YIKILIYOR

Büyükçekmece Belediyesi, 2 bin 634 binanın 2000'den önce yapıldığı ilçede, 3 bin yapının dönüşümünü yapmayı planlıyor. 

6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'un uygulamaya alındığı 2012'den itibaren 1052 yapının yıkıldığı ilçede, her hafta 5 ile 10 binanın kentsel dönüşüm çerçevesinde yıkımı yapıyor. 

Olası bir depremde yıkılması ya da ağır hasar alabileceği öngörülen 138 binanın acil yıkılmasına ilişkin karar veren belediye, bu konudaki yasal işlemlerine devam ederken ikinci etapta ise riskli olan 420 binanın yenilenmesini hedefliyor. 

Büyükçekmece de deprem hazırlığı: 3 bin bina dönüşecek! 

Vatandaşlara 2000'den önceki yapıları inceletme çağrısı 

Büyükçekmece'de olası bir depremde en çok Tepecik, Kumburgaz, Kamiloba, Celaliye sahil kesimi ve Pınartepe bölgelerinin hasar görebileceği tahmin ediliyor. Bu bölgelerle ilgili imar planları İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nden henüz çıkarılamadığı için bu alanlarda kentsel dönüşüm gerçekleştirilemiyor. 

Belediye, bu alanlarda kentsel dönüşüme start vermek için imar planlarının İBB Meclisi'nden geçmesini bekliyor. 

Belediye yetkilileri, Deprem ve Kentsel Dönüşüm Bürosu ile iletişime geçmelerine ilişkin çağrı yaptığı vatandaşların, 2000'den önce inşa edilen binalarını inceletmeleri ve kentsel dönüşüm kararı almaları gerektiğine dikkat çekti. 

2023 Ek MTV ve borç yapılandırması son gün ne zaman?

Temmuz'da açlık sınırı 11 bin 525 lira, yoksulluk sınırı 39 bin 886 lira oldu!

Ücretli çalışan sayısı haziranda 14 milyon 925 bin kişi oldu!


Geri Dön