11 / 10 / 2024

Yeni projeler için düğmeye basan Polat Gayrimenkul, Hacıhüsrev’in dönüşümüne talip!

Yeni projeler için düğmeye basan Polat Gayrimenkul, Hacıhüsrev’in dönüşümüne talip!

Polat Gayrimenkul İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Yücel yaptığı açıklamada mega kent İstanbul’da yeni kentsel dönüşüm projeleri üzerinde çalıştıklarını söyleyerek,  Hacıhüsrev’in dönüşümüne de talip olduklarını dile getirdi.  





Yeni projeler için düğmeye basan Polat Gayrimenkul bir kentsel dönüşüm projesine daha talip olduğunu açıkladı. Polat Gayrimenkul İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Yücel yaptığı açıklamada mega kent İstanbul’da yeni kentsel dönüşüm projeleri üzerinde çalıştıklarını dile getirdi. Kaan Yücel ayrıca Hacıhüsrev’in dönüşümüne de talip olduklarını dile getirdi.  

Yaptığı açıklamada Anadolu Yakası’nda Çengelköy’de de dönüşüm projesi üzerinde çalıştıklarını dile getiren Kaan Yücel, Piyalepaşa İstanbul’da 340 konut ve iki otelin bulunduğu son etabın 2026 yılının sonunda biteceğini kaydetti. 350-400 milyon dolar yatırım yapılan Piyalepaşa’da bugüne kadar 989 konut, ofisler ve alışveriş sokağını hayata geçirdiklerini dile getiren Kaan Yücel, “Projede metrekare fiyatları 6 bin dolara geldi Son etapta AKM, PSM benzeri bir sanat merkezinin yapımına başladık” ifadelerini kullandı

YURT DIŞINA BAKIYORUZ

Açıklamasında yabancılardan da çok bü­yük ilgi gördüklerini dile getiren Kaan Yücel, İran ve Çin’le birlikte 18 ülkeden vatandaşın projede yer aldığını dile getirerek, “Ya­tırım yapan da kirada oturan da çok sayıda yabancı var” deiye konuştu. Ayrıca otel için Marriott ile an­laştıklarını açıklayan Yü­cel, 220 odanın yer alacağı hatta otel gibi işletilen dairelerin de bulunacağını, içlerinde 1 artı 0, hatta 3 ar­tı 1 konutların da bulunacağı­nı açıkladı.

Yeni projeler için düğmeye basan Polat Gayrimenkul, Hacıhüsrev’in dönüşümüne talip!


KAMU VE BELEDİYELER İŞİN İÇİNDE OLMALI

Türkiye gazetesinden Önder Çelik imzalı habere göre yaptığı açıklamada Piyalepaşa’nın arkasında yer alan Hacıhüsrev’i bir süredir çalıştıklarını, şimdilik plan tarafında yer aldıklarını dile getiren Yücel “Hacıhüsrev’deki kentsel dönüşüm alanı 250 dönümle Piyalepaşa’nın üç katı. ‘Yapmak istiyor muyuz?’ Neden olmasın? Orada çok sayıda kaçak ve eski binalar var. Öyle yapılar var ki şu anda bile zor ayakta duruyor. Bunların hızlı bir biçimde yenilenmesi gerekli. Söz konusu bu yenilemeyi de kamu, özel sektör birlikte yapabilir. Diğer türlü çok uzun sürüyor ve çok yorucu oluyor. 50 tescilli bina, 5 bin hak sahibi var. Bunların çoğu da tapu sahibi. Arsası var fakat üzerine 5 katlı bina yapmış. Birçoğu hisseli tapu, ne nereye ait kestirmek çok güç. Bina kaçak ancak arsa kişiye ait. Burada bir kamu gücüne ihtiyaç var. Belediye çok istekli. Kamu ve belediyelerin de işin içinde olması gerekli” dedi.

Açıklamasında ayrıca ilk yurt dışı gayrimenkul projesi Duna Pearl’ü 75 milyon avro yatırım ile Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de inşa ettiklerini kaydeden Kaan Yücel “Budapeşte’deki bir diğer gayrimenkul projemiz olan City Pearl de 1.800 konutu ile Macaristan’ın en büyük kentsel dönüşüm projesi. Biz City Pearl projesini 300 milyon avro yatırımla hayata geçiriyoruz. Budapeşte’deki en yeni projemiz de UNESCO Dünya Miraslarından olan 7. bölgedeki Dohany Caddesi’nde hayata geçiyor. 76 milyon avroluk bu projemiz ile beraber Macaristan’daki gayrimenkul yatırımımız 450 milyon avronun da üzerine çıkacak” dedi. Kaan Yücel, Hamburg, Berlin, Atina, Belgrad gibi kentlerde de projeler hayata geçirmeyi planladıklarını söyledi.

PROJE GAYRİMENKUL YATIRIM FONU İÇİN BAŞVURDUK

Sermaye Piyasası Kuru­lu’nun (SPK) proje gay­rimenkul yatırım fo­nu düzenlemesi, sektörü ha­reketlendirirken, yurt içi ve yurt dışında gayrimenkul projele­ri hayata geçiren  Polat Gayrimen­kul, devraldıkları gayrimen­kul yatırım fonunu, proje ga­fonuna çevirmek için SPK’ya başvuru yaptı.

Yaptığı açıklamada gayri­menkulün menkulleştirilme­si gerektiğini söyleyen Polat Gayrimenkul İcradan Sorum­lu Yönetim Kurulu Üyesi Ka­an Yücel, hem Türkiye, hem Macaristan’da proje gayri­menkul yatırım fonu kuracak­larını belirtti.

Kaan Yücel açıklamasında Türkiye’de dev­raldıkları bir gayrimenkul fo­nunu, Proje GYF’ye çevirmek için SPK’ya başvuru yaptıklarını kaydederek, şunları söyledi: “Hemen o fonla bir takım konutları içine ko­yup kitle fonlamasına çıkaca­ğız. O da en azından konut almaya parası yetmeyen, zaman için­de konut almak isteyenleri bu şe­kilde ev sahibi yapmak ya da güzel bir projenin gelirlerin­den yararlanabileceği daha sonra bunun satışlarından da pay alabilecek. Sermaye Piyasası Kuru­lu’nun ona­yında şu anda. Ben Kasım ayı gi­bi onayın çıkacağını düşünü­yorum. İlk onayı alanlardan biri olacağımızı düşünüyoruz. Ayrıca Yurt dışından da buna ilgi ola­cağını düşünüyorum.”

 

 

Büyükşehirlerdeki 1-5 milyon TL arasında olan 2+1,3+1 evler değerinde, geri kalanı balon! 

Fırsatçı emlakçılar iş başında! Kadıköy'deki evin fiyatı bir günde 3 milyon TL'den fazla arttı!

Yastık altında altını olanlar dikkat! Gram, çeyrek, yarım altın ne kadar? 11 Ekim 2024 altın fiyatları


Geri Dön