27 / 04 / 2024

Beyoğlu'nda kentsel dönüşüm hızlanıyor: Emlak Konut GYO da proje geliştirecek!

Beyoğlu'nda kentsel dönüşüm hızlanıyor: Emlak Konut GYO da proje geliştirecek!

İstanbul'da olası deprem karşı başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları Beyoğlu ilçesinde de tüm hızıyla devam ediyor. Belediye Başkanı Yıldız, kentsel dönüşüm çalışmalarının Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Emlak Konut ve belediyenin birlikte yapacağını aktardı.



İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Her belediyenin kendi ilçesi için başlattığı dönüşüm projeleri gün geçtikçe artıyor. 

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, yaptığı açıklamada, Okmeydanı'ndaki kentsel dönüşüm çalışmalarının senelerdir engellenmeye çalışıldığını fakat kendilerinin her zaman yapan ve yapmak isteyen tarafta olduklarını aktardı.

Dönüşüm detyalarını açıklayan Başkan Yıldız, "Bundan sonra dönüşüm, kentsel dönüşüm en çok istenilen adada yapılacak. Orada proje belirlenecek, uzlaşmalar ve tahliyelerden sonra hızlı bir şekilde dönüşüme başlanacak." diye ifade etti.

Beyoğlu nda kentsel dönüşüm hızlanıyor: Emlak Konut GYO da proje geliştirecek!

İSTANBUL BEYOĞLU'NDA KENTSEL DÖNÜŞÜM

Tüm olumsuzluklara rağmen Okmeydanı'nda kentsel dönüşümü Fetihtepe Mahallesi'nde başlattıklarını anımsatan Yıldız, Fetihtepe Mahallesi'nde 937 daire ve dükkanla birlikte 21 blokta inşaat çalışmalarının hızıyla sürdüğünü belirtti. 

Yıldız, Fetihtepe Mahallesi'nde örnek bir dönüşüm yaptıklarını kaydederek vatandaşların 1-2 ay sonra daireleri dayalı döşeli göreceklerini aktardı.

Fetihtepe'de kentsel dönüşümde inşaatın yüzde 50'si tamamlandığını ve 2024'ün bu aylarında dairelerin teslim gününün konuşulmaya başlayacağına dikkat çeken Yıldı, "Depreme dayanıklı, huzurlu, daha yeşil bir Beyoğlu için gayretlerimiz devam ediyor. Fetihtepe'deki dönüşüm tüm Okmeydanı'na bir rol model oluşturuyor." diye konuştu.

Beyoğlu nda kentsel dönüşüm hızlanıyor: Emlak Konut GYO da proje geliştirecek!

"OKMEYDANI'NDA KENTSEL DÖNÜŞÜM ARTIK FARKLI BİR SİSTEMLER DEVAM EDECEK"

Okmeydanı'nda kentsel dönüşümün artık farklı bir sistemle sürdürüleceğini vurgulayan Yıldız, sırayla, ada ada dönüşüm yerine, kentsel dönüşümü en fazla talep edenlerin adasının dönüşüme alınacağını belirtti.

Yıldız, sistem çerçevesinde 2 ay önce Okmeydanı Fatih Sultan Caddesi üzerinde kentsel dönüşüm ofisi açtıklarını belirterek, vatandaşların kentsel dönüşüm ofisine gelip bulunduğu adayı belirtiyor, bilgilerini paylaşıyor ve 'benim adamda kentsel dönüşüm talep ediyorum' şeklinde talebini bildirdiklerini söyledi.

30 EYLÜL TARİHİNE KADAR BAŞVURULAR DİKKATE ALINACAK

Başvuru tarihlerine ilişkin detayları paylaşan Yıldız, "Şimdi bir tarih belirtiyoruz, bugüne kadar tarih belirtmemiştik. 30 Eylül'e kadar Okmeydanı Fatih Sultan Caddesi'ndeki Konak Camisi'nin karşısındaki kentsel dönüşüm ofisimize müracaat edenlerden en fazla hangi adada talepte bulunulmuş ise o adada dönüşüme devam edeceğiz." diye ifade etti.

Beyoğlu nda kentsel dönüşüm hızlanıyor: Emlak Konut GYO da proje geliştirecek!

EMLAK KONUT İLE İŞBİRLİĞİ

Kentsel dönüşümün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Emlak Konut ve belediye ile beraber yapılacağı bilgisini veren Yıldız, "Bundan sonra dönüşüm, kentsel dönüşüm en çok istenilen adada yapılacak. Orada proje belirlenecek, uzlaşmalar ve tahliyelerden sonra hızlı bir şekilde dönüşüme başlanacak. Sonra yine bir tarih belirleyeceğiz ve hangi adadaki vatandaşlarımız en fazla talepte bulunurlarsa o adada dönüşümü yaparak tüm projeyi tamamlamış olacağız." diye belirtti.

Beyoğlu nda kentsel dönüşüm hızlanıyor: Emlak Konut GYO da proje geliştirecek!

BEYOĞLU'NDA KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI HIZLANDIRILDI!

Okmeydanı ile eş zamanlı olarak Hacı Hüsrev ve İstiklal mahallelerinde de dönüşüme başlayacaklarını aktaran Yıldız, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile İstanbul ve Ankara'da yapmış oldukları toplantılarda hak sahiplikleri, metrekareler, yeşil alan, bütün konut yoğunluğunun tespit edildiği bilgisini verdi.

Emlak Konut'un orada bir projeyi geliştireceğini bildiren Yıldız, "Bu yılın sonunda orada da uzlaşma ve tahliyeleri başlatıp yine 2024'ün ilk aylarında itibaren dönüşümle ilgili temel atacağız." dedi.

Yıldız, Beyoğlu'nun diğer bölgelerinde de dönüşümü hızlandırdıklarının altını çizdi.

Ülke genelinde geçtiğimiz ay 275 bin 556 gayrimenkul satışı yapıldı!

Çiftçilere son dakika müjdesi: 19.9 milyon TL hesaplara peş peşe yatıyor! İşte tarımsal destekleme ödeme takvimi...

Basın Ekspres Yolu yeni bir dönüşüm için atağa kalkıyor!


Geri Dön