28 / 04 / 2024

Türk-İş Blokları'nda, kentsel dönüşüm hızlanıyor!

 Türk-İş Blokları'nda, kentsel dönüşüm hızlanıyor!

Türk-İş Blokları'nda, kentsel dönüşüm hız kazanıyor. Seyfi Demirsoy Mahalle sakinlerinin daveti üzerine bir toplantı gerçekleştiren Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Türk-İş Blokları'nın kentsel dönüşüm süreci hakkında bilgilendirdi...



Ankara'nın ilk toplu konutlarından biri olan Türk-İş Blokları'nda, kentsel dönüşüm hız kazanıyor. Seyfi Demirsoy Mahalle sakinlerinin daveti üzerine bir toplantı gerçekleştiren Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Türk-İş Blokları'nın kentsel dönüşüm süreci hakkında bilgi verdi.

Proje kapsamında daha önce 3 ada yer alırken vatandaşın isteği doğrultusunda bu sayı 5'e çıktı. 281 blokta 2 bin 566 dairenin bulunduğu bölgede, apartmanların yıkılarak nitelikli yapılar yapılması hedefleniyor.

"Söz hakkı vatandaşın"

Tiryaki, vatandaşın istekleri doğrultusunda hareket ettiklerinin altını çizdi. Kentsel dönüşümün başlaması için bölge sakinlerinin yüzde 90 oranında mutabakata varması gerektiğini belirten Tiryaki, söz hakkının vatandaşta olduğunu söyledi. Tiryaki, vatandaşa rağmen bugüne kadar hiçbir uygulamanın içinde olmadıklarını belirterek "Büyük bir çoğunluk istemediği sürece burada tek bir yıkım yapmayız" dedi.

Örnek yapılar hedefleniyor

Tiryaki, Seyfi Demirsoy, Gültepe, Çalışkanlar, Hacılar, Önder ve Feridun Çelik mahallelerinin Bakanlar Kurulu'nca afet bölgesi ilan edildiğini hatırlattı. Seyfi Demirsoy Mahallesi'ne yapılması planlanan kentsel dönüşümde 'örnek yapılar' hedeflediğini kaydeden Tiryaki, yeni binaların kaç katlı ve ne kadar büyüklükte olacağına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın karar vereceğini belirtti. Tiryaki, hak sahiplerinin mağdur olmayacağını belirterek, mülk sahiplerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kira yardımı yapılacağının da müjdesini verdi.

Milliyet Ankara

Geri Dön